top of page

Heren Zevenhuizen 2 onderuit in eerste competitie wedstrijd

Zevenhuizen, het tweede heren team van Zevenhuizen trad zaterdag in eigen huis aan met een compleet andere selectie. Het team speelt dit seizoen in een andere tweede divisie en hoeft niet zover meer te reizen. Tevens hebben zij naast Perdijk nog een tweede shirt sponsor erbij Schouten. In deze wedstrijd kon je zien dat de ploeg nog niet geheel ingespeeld was en nog veel moet inspelen. Na een bij vlagen gelijk opgaande strijd moest Zevenhuizen in het Hilversums Gemini S hun meerdere erkennen, die via de setstanden 23-25, 18-25, 25-21 en 11-25 een 3-1 overwinning behaalde.


Trainer/coach Ronald de Rooij nu met een nieuwe assistent Fred Sonneville kon in deze wedstrijd niet beschikken over Bram van der Wel blessure en kon Luca van Hal alleen als libero inzetten. De volgende basis kwam binnen de lijnen Ton Sonneville, Julian Perdijk, Elwin Oskam, de nieuwe aanwinsten Damian Lustig, Jake Anfiloff, Marc Prosman en libero Kyan Merkus.


De heren van Zevenhuizen konden in het begin van deze set de tegenstander bijhouden en de achterstand maximaal één punt te houden. De Hilversumse heren met twee lange en sterke middenaanvallers wist hun krachten goed in te zetten en ZVH kon geen goed blok daar tegenover te zetten. Ook de service van Gemini kon niet vlekkeloos verwerkt worden en op het eind liep Gemini verder uit en wist deze set met 23-25 winnend af te sluiten.

Coach Ronald de Rooij zette in de tweede set Jens Everaart in voor Marc Prosman. De beide teams hielden elkaar 6-6 in evenwicht, daarna zette Gemini de turbo aan en wist aanvallend en blokkerend het gat te vergroten. Bij 9-15 voerde coach De Rooij een dubbele wissel uit, spelverdeler Emanuel van Rangelrooij en Marc Prosman namen de posities van Jens Everaart en Tom Sonneville over. Het gewenste effect bleef uit en de Hilversumse heren bleven ZVH bestoken met een sterke service en kon ook met hun blok de aanvallen van Zevenhuizen pareren. Het gat was te groot om te dichten en bij 13-21 werd deze dubbele wissel teruggedraaid en uiteindelijk werd deze set met 18-25 binnengehaald.

Zevenhuizen begon de derde set met dezelfde basis als in de eerste set en wist nu na een gelijk opgaand scoreverloop meer uit hun aanval te halen. De passing werd beter verzorgd en Marc Prosman kon in de diagonaal goed scoren. Bij 19-14 nam Gemini nog een time-out maar Zevenhuizen liet zich niet van de wijs brengen en kon met een sterke aanval van Elwin Oskam op setpoint te komen. Deze werd door een foute aanval van Gemini gemakkelijk verzilverd en Zevenhuizen won deze set met 25-21.

Met dezelfde opstelling wilde Zevenhuizen een vijfde set afdwingen, maar Gemini liet dit niet toe. Met veel servicedruk en een sterke middenaanval konden de mannen uit Hilversum deze vierde set naar zich toehalen en deze winnen met 11-25. Zevenhuizen wist daarmee toch nog één punt te scoren.


Zaterdag 30 september aanstaande spelen de heren van Zevenhuizen 2 tegen VV Amsterdam heren 1 om 17.30 uur in Sporthal Laan van Spartaan in Amsterdam.

Comments


bottom of page