top of page

Heren Zevenhuizen 2 kan Shot niet van zich afhouden

Culemborg, de heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag tegen het team van Shot, die net achter Zevenhuizen op de ranglijst staat. De Zevenhuizense heren konden niet voorkomen dat dit team in eigen huis dichter naar hen kwam op de ranglijst. Via de setstanden 25-20, 27-29, 25-18 en 25-23 werd de wedstrijd met 3-1 door Shot gewonnen.

 

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon weer beschikken over de volledige selectie en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Bram van der Wel, Jens Everaart, Damian Lustig, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen startte niet echt lekker en kwamen al gelijk op achterstand en bij 10-5 werd de eerste time-out genomen. De Zevenhuizense passing is redelijk op orde maar de blokkering van Shot zit behoorlijk dicht waardoor Zevenhuizen te voorzichtig gaat spelen en bij 18-11 al een tweede time-out moest nemen. Hierna begin het bij Zevenhuizen beter te lopen en had de eigen blokkering beter orde  en kon met de eigen service meer druk op Shot uitvoeren, die bij 23-19 een time-out moest nemen. Uiteindelijk weet Shot deze set met 25-20 naar zich toe te trekken.

In de tweede set start Zevenhuizen met dezelfde basis  en weet gelijk op de service van Julian Perdijk een 2-5 voorsprong te nemen. Langzaam weet Shot weer dichterbij te kruipen via hun sterke diagonaal aanvallen. Op 12-11 neemt Zevenhuizen hun eerste time-out, hiermee kwam de energie weer in het team en kan terug komen. Met de service van Jens Everaart wordt Shot gedwongen om bij 11-16 een time-out te nemen. Het helpt Shot om er weer bovenop te komen en zakt Zevenhuizen wat in. Na een time-out voor Zevenhuizen op 18-16 neemt Marc Prosman de plek van Jens Everaart over op de diagonaal. Zevenhuizen weet Shot telkens nog voor te blijven maar aan he einde van de set komt Shot langszij en krijgen zij ook het eerste setpoint op 25-24. Een sterk van Tom Sonneville helpt Zevenhuizen om er bovenop te komen en Zevenhuizen pakt het setpoints terug en weet deze set met 27-29 te verzilveren.

In de derde set blijft Marc Prosman staan en neemt Elwin Oskam de plek in van Bram van der Wel. Deze set wordt een kopie van de eerste set waarin Zevenhuizen niet tot hun eigen spel kan komen en te voorzichtig spelen. Gedurende de set voert  coach Ronald de Rooij en dubbele wissel uit en brengt Emanuel van Rangelrooij en Bram van der Wel in het veld voor Tom Sonneville en Elwin Oskam. In deze set wordt er regelmatig gewisseld en ondanks een aantal mooie blokkeringen van Damian Lustig en Shot kan deze set met 25-18 binnen halen.

In de vierde set start Zevenhuizen met Emanuel van Rangelrooij als spelverdeler en komt Jake Anfiloff op de positie van Luca van Hal. Shot blijft sterk spelen en op 10-4 neemt Zevenhuizen een time-out waarin de jongens na een donderspeech weer het veld in worden gestuurd. Dit lijkt effect te hebben. Langzaam kruipt Zevenhuizen iets dichterbij en gaat Zevenhuizen beter spelen. Op 18-12 komt Tom Sonneville terug voor Emanuel van Rangelrooij en zet Zevenhuizen hun herstel door. Shot komt op 24-21 op matchpoint maar met Marc Prosman aan service heeft Shot nog niet gewonnen. Op 24-22 en 24-23 neemt Shot hun beide time-outs en uiteindelijk pakt Shot deze set met 25-23. Zevenhuizen kan niet anders dan concluderen dat Zevenhuizen niet naar hun mogelijkheden heeft gespeeld en dat Zevenhuizen te laat is gaan volleyballen.

Voor het tweede herenteam staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst op de rol Om 16.15 uur wordt in Swanla deze wedstrijd tegen Irene HS 1 uit Bilthoven gespeeld. In de uitwedstrijd wist Irene met 3-1 te winnen, voor de Zevenhuizense heren de gelegenheid om zich te revancheren.

Comments


bottom of page