top of page

Heren Zevenhuizen 2 kan koploper Axell Claims Sovoco niet verrassen

Soest, zaterdag speelde het tweede heren team van Zevenhuizen in Soest tegen de koploper van de tweede divisie Axell Claims Sovoco. Een team met een aantal ervaren spelers wisten moeizaam van de Zevenhuizen jeugd winnen. Via de setstanden 25-21, 25-13, 25-19 en 25-20 werd de volle winst binnen gehaald

Trainer/coach Ronald de Rooij was naar Soest afgereisd zonder eerste spelverdeler Tom Sonneville, moest invallen bij het eerste herenteam, en libero Kyan Merkus. Daarom kwam de volgende basis binnen de lijnen: Emanuel van Rangelrooij, Julian Perdijk, Marc Prosman, Bram van der Wel, Damian Lustig, Jake Anfiloff en Luca van Hal als libero.

Zevenhuizen kreeg een gemotiveerde koploper tegenover zich, die zich wilde revancheren van de slechte wedstrijd die zij speelden vorige week zaterdag. In de aangepaste samenstelling zag Zevenhuizen dat de gastheren een flinke service in huis hadden en zij passend alle zeilen moesten bijzetten. Dat lukt vrij goed waardoor Zevenhuizen gelijk op kunnen gaan met de tegenstander die op 13-13 als eerste een time-out neemt. Daarna weten ze direct wat afstand te nemen waardoor coach Ronald de Rooij bij 17-14 een time-out moest nemen, Bij 22-16 kwam Jens Everaart binnen de lijnen voor Marc Prosman, Sovoco bleef doorgaan. Mede doordat Zevenhuizen onnodig te veel eigen fouten maakte en daardoor het Sovoco niet al te moeilijk had om deze set met 25-21 naar zich toe te trekken.

In de tweede set kwamen Elwin Oskam voor Jake Anfiloff en Jens Everaart voor Marc Prosman in het veld. De Zevenhuizense heren begonnen niet slecht en hielden het bij tot 6-6 de gastheren bij. Maar op rotatie één komt Zevenhuizen in de problemen waardoor er te veel punten op rij verliezen. Door even Emanuel van Rangelrooij te wissel voor Marc Prosman en Jens Everaart even de spelverdeling over te laten nemen komt Zevenhuizen van de rotatie af en vecht Zevenhuizen na de terug wissel weer verder. In deze set kon Zevenhuizen de service niet goed verwerken waardoor zij niet verder konden komen tot 13 punten en daarmee deze set aan Sovoco met 25-13 moet laten.

Voor Zevenhuizen kwam Merijn Draijer voor Damian Lustig binnen de lijnen om met snelle steekballen de blokkering te verstoren. Dat lukt af en toe waardoor Zevenhuizen tot halverwege de set goed kunnen bijblijven. Jens Everaart, die eigenlijk pas voor het eerst dit seizoen goed inzetbaar is, produceerteen paar aces en weet Sovoco een aantal keren af te blokken. Zevenhuizen speelt redelijk op hun niveau maar dat is niet genoeg om het Sovoco echt moeilijk te maken waardoor ook deze set verloren gaat met 25-19.

Zevenhuizen liet zich niet kisten en gaat nu volop het gevecht aan. In deze vierde set speelt Marc Prosman weer voor Jens Everaart en maakt het de gastheren lastig met zijn diepe floatservices. Door twee aces weet Zevenhuizen tot 14-14 weer gelijk op te gaan. Wederom slaat Sovoco dan het gaatje wat Zevenhuizen uiteindelijk fataal wordt. Deze set ging dan ook met 25-20 naar de thuisploeg. Zevenhuizen had meer verdiend aan de vechtlust lag dit niet.

Voor de Zevenhuizense heren van het tweede team staat zaterdag 18 november weer een thuiswedstrijd op het programma in Swanla. Om 16.15 uur gaan zij het opnemen tegen Shot uit Culemborg een team dat op een vijfde plaats staat in de tweede divisie. Zoals het er nu laat uitzien zal het team weer compleet kunnen aantreden.

コメント


bottom of page