top of page

Heren Zevenhuizen 2 geeft op het eind Spaarnestad de ruimte

Zevenhuizen, de Zevenhuizense heren van het tweede team speelden zaterdag in eigen huis Swanla. Na hun sterke overwinning in Amsterdam, gingen de heren vol vertrouwen aan hun thuiswedstrijd beginnen. Dit was zeer terecht tot aan de vierde set, hierna gaf ZVH de gasten de ruimte en kon Spaarnestad deze wedstrijd via de setstanden 25-13, 20-25, 25-20, 22-25 en 11-15 met 3-2 winnen.


Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Fred Sonneville stelde de volgende basis binnen de lijnen: Ton Sonneville, Julian Perdijk, Bram van der Wel, Jake Anfiloff, Jens Everaart, Damian Lustig en libero Kyan Merkus.


De heren van Zevenhuizen begonnen de set sterk en nemen gelijk het initiatief. De servicedruk was hoog en Jake weet vier aces achter elkaar te slaan waardoor Spaarnestad het spoor al snel bijster was. De eerste time-out namen de gasten bij 13-7, maar Jake Anfiloff bleef doorgaan met zijn sterke service tot 15-8. Zevenhuizen liep verder uit en op het eind kon Julian Perdijk met zijn service deze set voor Zevenhuizen met 25-13 binnenhalen.

In een ongewijzigde opstelling vervolgde ZVH de tweede set, maar Spaarnestad was duidelijk meer bij de les en weet meerdere keren drie punten afstand te nemen. Na een time-out bij 15-17 wist ZVH weer in het spel te komen en kon gelijk maken bij 18-18. Vanaf dat punt weet Spaarnestad hun blokkering goed te zetten waardoor zij deze set met 2025 naar zich toe trokken.


In de derde set weet ZVH het initiatief weer terug te pakken, met Elwin Oskam op de positie van Jake Anfiloff. Marc Prosman weet een aantal fraaie killblocks te produceren en Damian Lustig en Elwin Oskam weten met hun opslag aces te slaan en ZVH op voorsprong te brengen. Bij 10-7 nam Spaarnestad zijn eerste time-out en op 16-11 volgde de tweede. Bij 22-15 weet Spaarnestad weer het initiatief terug te pakken en dwong coach Ronald de Rooij om snel zijn twee time-outs te nemen. Na de tweede time-out weet Zevenhuizen weer te scoren en weet deze set met 25-20 te winnen.


Zevenhuizen weet dat de vierde set gelijk snel afgemaakt moet worden. Merijn Draijer voor Damian Lustig in de ploeg begint Zevenhuizen gelijk sterk en weet een gat te slaan tot 14-8. De blokkering van Spaarnestad gaat echter steeds beter lopen en ZVH weet de aanvalsballen steeds slechter op de grond te krijgen. Spaarnestad komt bij 17-17 op gelijke hoogte en de strijd gaat gelijk op tot 21-21. In de eindfase was de blokkering van Spaarnestad een onneembare vesting en de gasten weten een vijfde set af te dwingen door deze set met 22-25 te winnen.

In de vijfde set bleef Spaarnestad op de ingeslagen weg doorgaan en kon Zevenhuizen daar geen goed antwoord op te vinden, waardoor ZVH geen vuist kon maken en won Spaarnestad met 11-15 deze set en wedstrijd met 2-3.

Voor de Zevenhuizense heren staat aanstaande zaterdag 14 oktober om 15.15 uur de uitwedstrijd in Koog aan de Zaan gepland tegen het tweede team van Merkala Zaanstad. Dit is de koploper van de tweede divisie.
Comments


bottom of page