top of page

Heren van Zevenhuizen 2 slechts één punt in rommelige wedstrijd

Bilthoven, het tweede heren team van Zevenhuizen speelde tegen de nummer twee van de tweede divisie Irene in Bilthoven. In een rommelig verlopen wedstrijd kon Zevenhuizen niet meer punten binnen halen en zag Irene met 3-1.

Trainer/coach Ronald de Rooij kon in deze wedstrijd weer beschikken over de voltallige selectie. De startopstelling die in het veld werd gestuurd bestond uit: Julian Perdijk, Emanuel van Rangelrooij, Elwin Oskam, Jake Anfiloff, Damian Lustig, Marc Prosman en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen kwam in de eerste set moeizaam in hun spel. Ze hadden duidelijk moeite om zich aan te passen aan de zaalruimte en het type bal waardoor er regelmatig fout geserveerd werd en de passing slecht onder controle te krijgen was. Bij 11-8 nam Ronald de Rooij zijn eerste time-out en moest al snel bij 19-14 de volgende nemen. Zevenhuizen kon niet voorkomen dat Irene deze set met 25-18 wist te winnen.

In de tweede set nam Tom Sonneville het spelverdelen over van Emanuel van Rangelrooij. Zevenhuizen wist nu door de serve meer servicedruk op Irene te zetten en nam een snelle 2-9 voorsprong. In het verloop van de set houdt Zevenhuizen de voorsprong vast en weten Damian Lustig, Tom Sonneville, Julian Perdijk en Elwin Oskam killblocks te maken waardoor er veel energie in het team is. Na een time-out van Irene op 8-16 maakt de teller een fout op het tablet.

Door onkunde van de scheidsrechter met het tablet ligt de wedstrijd twaalf minuten stil. Zevenhuizen pakt de strijd daarna weer op bij 9-16 voorsprong maar de flow is verdwenen waardoor Irene weer langzaam dichterbij kruipt. Op 13-17 neemt Zevenhuizen een time-out maar kon de opmars van Irene niet stoppen en bij 20-23 volgde de tweede time-out. Toch weet Irene op 23-23 gelijk te komen. In een enorm spannende eindfase weet Zevenhuizen Irene met 25-27 te kloppen.

In een opstelling waarin Bram van der Wel de positie van Jake Anfiloff overneemt start Zevenhuizen de derde set. Zevenhuizen gaat gelijk op met Irene maar halverwege de set weet eredivisie Beach volleyballer Wouter van Gilst dusdanig slim en gevarieerd te serveren waardoor Zevenhuizen de grip op de passing verliezen waardoor de set niet meer te winnen is. Irene nam deze set dan ook met 25-18 in hun bezit.

In de vierde set kwam een vastberaden Zevenhuizen in het veld en pakte gelijk het initiatief waardoor Irene een time-out moest nemen bij 9-12. Zevenhuizen houdt de voorsprong van drie punten vast tot 17-20. Dan weet Irene dichtbij te komen. Nu maakt de scheidsrechter een fout door het fluiten van de tweede scheidsrechter te negeren en het punt aan Irene toe te wijzen. Daardoor staat de stand ineens op 20-20. Zevenhuizen weet toch nog op 22-20 voor te komen maar weet daarna niet meer te scoren waardoor Irene met de winst van 25-22 vandoor gaat. Door net te veel eigen fouten nekt het Zevenhuizen om een vijfde set af te dwingen.

Voor de heren van het tweede team van Zevenhuizen staat zaterdag een thuiswedstrijd gepland in Swanla. Om 16.15 uur nemen zij het op tegen het Delftse Punch de koploper van de tweede divisie. Dit zal een zware wedstrijd worden en de Zevenhuizense heren kunnen alle steun gebruiken, dus kom allen naar Swanla toe.


Comments


bottom of page