top of page

Heren van Zevenhuizen 2 op tijd bij de les

Haarlem, de heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag tegen het team van Spaarnestad HS 2, een team dat de eerste ontmoeting met een 3-2 overwinning wist af te sluiten. Voor de Zevenhuizense heren de kans op revanche en na de verloren eerste set werd dit een feit. Via de setstanden 25-15, 24-26, 18-25 en 15-25 werd een 3-1 overwinning behaald door Zevenhuizen

 

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon in deze wedstrijd niet beschikken over de zieke libero Kyan Merkus en zette Luca van Hal in als libero. Doordat aanvoerder Julian Perdijk niet had getraind, door een wintersportvakantie begon hij niet  in de basis. De volgende basis kwam in het veld/: Merijn Draijer, Tom Sonneville, Damian Lustig, Jens Everaart, Jake Anfiloff, Bram van der Wel en libero Luca van Hal.

De Zevenhuizense heren kwamen wat moeizaam uit de startblokken. Er wordt gestart met een aantal foutservices maar kunnen nog wel aanhaken bij Spaarnestad waardoor het scoreverloop gelijk opgaat tot 12-11. Hierna ging het spaak bij Zevenhuizen. Van deze rotatie kwam Zevenhuizen niet af, doordat er geen goede controle werd gekregen over de passing, de middenaanval liep niet en de Zevenhuizense aanval te gemakkelijk door Spaarnestad verdedigd kon worden. Coach Ronald de Rooij nam bij 15-12 zijn eerste time-out als nel gevolgd door de tweede bij 19-12. De dubbele wissel op 20-12 hielp Zevenhuizen niet om terug te komen in de wedstrijd waardoor deze set door Spaarnestad met 25-15 werd gewonnen.


Coach Ronald de Rooij zette een gewijzigde opstelling binnen de lijnen voor de tweede set. Elwin Oskam, Julian Perdijk en Marc Prosman namen de posities over van Bram van der Wel, Merijn Draijer en Jens Everaart. Zevenhuizen kwam nu wel goed uit de startblokken en weten het Spaarnestad gelijk moeilijk te maken met servicedruk en blokkeringen van Jake Anfiloff en Tom Sonneville. Zevenhuizen weet snel uit te lopen naar 1-4, Spaarnestad herpakt zich enigszins en komt terug tot 6-8. Zevenhuizen blijft het initiatief in de wedstrijd behouden, mede door veel scorende aanvallen van Marc Prosman over de diagonaal. Ook de middenaanvallen van Julian Perdijk en Damian Lustig beginnen in deze set te scoren en Luca van Hal verricht veel verdedigend werk als libero. Spaarnestad knokt zich terug in de wedstrijd waardoor de stand gelijk komt bij 16-16. Direct daarna loopt Zevenhuizen weer twee punten uit als ook Tom Sonneville zijn punten pakt door de tweede ballen direct door te slaan maar Spaarnestad houdt stand door veelvuldig te scoren. Na een gelijke stand van 22-22 wint Spaarnestad een punt en neemt Zevenhuizen een time-out. Het motto “Dit gaan we niet weggeven nu” is de instelling en dat maakt het team ook waar. Marc Prosman scoort eerst en blokt met Julian Perdijk de volgende bal af. Met een midden blokkering van Julian Perdijk trek Zevenhuizen deze set 24-26 over de streep.

In de derde set haakt Spaarnestad in het begin van de set nog aan maar moet op 7-10 zijn eerste time-out nemen. De aanvallen van Zevenhuizen beginnen te lopen en ook de servicefouten zijn verdwenen. Na de blokkeringen van Elwin Oskam en Tom Sonneville neemt Spaarnestad op 13-19 zijn tweede time-out maar Zevenhuizen pakt deze set met 18-25.

De vierde set is het verzet van Spaarnestad gebroken. Gelijk aan het begin van de set lopen de Zevenhuizense heren weg naar 2-7 (time-out). Damian Lustig weet een aantal blokpunten te halen en een ace te serveren. Spaarnestad serveert veel fout. Een time-out op 8-16 luidt het einde van de vierde set in waardoor Zevenhuizen de wedstrijd met 1-3 naar zich toetrok. Een fijne overwinning en een mooie revanche op de thuiswedstrijd tegen Spaarnestad.

Voor het tweede herenteam staat zaterdag 27 januari weer een thuis wedstrijd in Swanla op het programma. Om 16.15 uur nemen de heren het op tegen Merkala Zaanstad HS 2, de nummer acht van de derde divisie.
 

 

Comments


bottom of page