top of page

Heren Scherp in Packaging ZVH serverend ten onder.

Nijmegen,  zaterdag namen de heren van Scherp in Packaging in Nijmegen op tegen het team van VoCASA.  Dit team staat op een derde plaats en strijd om een plek in de kwartfinale achter Sliedrecht Sport. De Nijmeegse heren maakte geen fouten en wist via de setstanden 25-17, 25-19 en 28-26 een 3-0 overwinning te boeken.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis binnen de lijnen:  Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

In de eerste set nam VoCASA direct he voortouw en wist met hun sterke blokkering gelijk de toon te zetten. Met een lastige service namen zij gelijk een voorsprong en nam coach Kristian van der Wel bij 9-4 een time-out, de opslag werd wel terug gehaald, maar Zevenhuizen kon daar geen gebruik van maken. VoCASA bleef geconcentreerd doorgaan en bij 20-14 begon Scherp in Packaging met de dubbel wissel, Max Nieuwstad en Tom Sonneville kwam binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing. Zevenhuizen kon de aansluiting niet vinden en VoCASA nam met 25-17 deze set in hun bezit.

Met dezelfde basisopstelling werd door Zevenhuizen  aan de tweede set begonnen. Aan Zevenhuizense kant werd te wisselvallig geserveerd en daarmee kwam VoCASA gemakkelijk aan hun punten. Blokkerend kon Zevenhuizen de aanvallen van VoCASA niet keren en bij 10-6 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out. Zevenhuizen kon sporadisch scoren en bij 14-9 kwam Lennaert Hogenhout in het veld voor Sam van der Loo. Snel daarna volgde de tweede time-out van Zevenhuizen. Bij 16-11 nam Roel Oude Nijhuis de positie over van Jesse Hanemaaijer en kon gelijk

daarna scoren. Bij 17-13 volgde de volgende wissel Koen Herrebout kwam binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats. Zevenhuizen kon de achterstand niet verkleinen en vanaf 19-15 volgde weer een dubbele wissel. Deze had niet het gewenst effect en nadat de zoveelste foute service door Zevenhuizen werd uitgevoerd kon VoCASA deze set met 25-19 winnend afsluiten.

In de derde set bleven Roel Oude Nijhuis en Koen Herrebout binnen de lijnen staan. Scherp in Packaging wist nu meer tegenstand te geven en zelfs een voorsprong op te bouwen. Na een blok van Koen Herrebout en aanval van Yvo Lunsing nam coach Josha Kailola zijn eerste time-out bij 9-11. Zevenhuizen wist daarna weer te scoren en kon met de aanvallen van Benjamin Parkinson en

Sam van der Loo uitlopen naar 14-18. VoCASA kon terugkomen en bij 16-19 nam Zevenhuizen een time-out. VoCASA was niet te stoppen. Tot 21-23 was de score nog in het voordeel van Scherp in Packaging maar de gastheren en wist na een spannende eindfase deze set met 28-26 te winnen.

Scherp in Packaging bleef daardoor met een kater achter en zal in de komende rustpauze weer op adem moeten komen. De eerste volgende wedstrijd wordt op woensdag 27 maart om 20.00 uur in eigen huis Swanla spelen tegen de koploper van de B-poule Sliedrecht Sport. In deze laatste thuiswedstrijd van Scherp in Packaging ZVH moet weer vertrouwen getankt worden. De laatste wedstrijd wordt zaterdag 30 maart om 19.30 uur gespeelde worden in Barneveld tegen het team van Simplex SSS.

 

VoCASA: Niek Schiphof (6)(Imre Harnischmacher), Kees Merkx (4), Koen Scholten (5), Mees Blom (12) , Stijn de Ruijter (14), Mathijs Apine (11), Max Donker (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo (8)(Koen Herrebout (5)), Vincent van der Kraats (2)(Lennaert Hogenhout), Timothy Scheffers (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (13) , Jesse Hanemaaijer (2) (Roel Oude Nijhuis(5)), Benjamin Parkinson (3), Richard Rademaker (L)

Comments


bottom of page