top of page

Heren RECO-ZVH strijdend ten onder

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH op het nieuwe tijdstip (16.00 uur) in het dorpshuis Swanla tegen Active Living Orion uit Doetinchem. Na een spannende strijd wisten de heren uit Doetinchem de 3-0 winst binnen te slepen via de setstanden 22-25, 21-25 en 21-25.


Trainer/coach Kristian van der Wel startte met de volgende basis: Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Bram Wiltenburg, Cain van Hal, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren kwamen snel achter maar wisten het gat met Orion klein te houden. Aan Zevenhuizense kant wisten de midden aanvallers Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente goed tot scoren te komen. RECO wist na een sterke aanval en service van Vincent van der Kraats, coach Joris Marcelis van Orion te laten vluchten in zijn eerste time-out bij 20-19. Dit had voor de Doetinchemse spelers direct effect en zij konden de aanval van RECO direct afslaan en deze set met 22-25 winnend afsluiten.

Ook in de tweede set wist RECO de gasten goed bij te houden en zelfs door sterke aanvallen van Cain van Hal naar een 14-12 voorsprong te komen. Wederom moest een time-out van Orion, de ploeg weer op het juiste pas brengen en zijn team zorgde met een sterkere blokkering voor de punten. Maar bij het overschrijven van de 20 punten grens wist Orion het niet meer uit handen te geven een zorgde met een sterke aanval voor de 21-25 setwinst.


RECO kwam in de derde set met Niels de Vries voor Ludrich Inocente in het veld en hij kon gelijk met zijn service scoren en de ploeg wist een lichte voorsprong nemen. Bij 10-9 stokte de score voor RECO en met Adam White aan de opslag wist Orion de stand om te zetten en moest coach Kristian van der Wel bij 10-13 een wissel toepassen. Max Nieuwstad kwam voor Cain van Hal in het veld. Na een tweede time-out voor RECO bij 10-14 werd de opslag terug gehaald. De Zevenhuizense heren wisten punt voor punt het gat kleiner maken. Door sterk aanvalsspel van Vincent van der Kraats en Chris van Mullem moest de coach van de gasten bij 18-19 zijn bijeen. Dit had effect en met een dubbele wissel aan hun kant en Adam White weer aan service en de hechte blokkering liep Orion uit naar een 21-25 setwinst.


Coach Kristian van der Wel kon toch tevreden terugkijken op het vertoonde spel van zijn spelers. Er nu een echt gevecht gezien en zij zullen dit verder moeten gaan laten zien in de komende wedstrijden. Zaterdag 6 februari aanstaande spelen de heren van RECO ZVH in Apeldoorn om 15.00 uur tegen koploper Draisma Dynamo. Deze ploeg moest zaterdag hun eerste punt verlies nemen in Houten tegen Taurus (2-3)

RECO ZVH: Cain van Hal (8)(Max Nieuwstad), Vincent van der Kraats (11), Ludrich Inocente (3) (Niels de Vries (3)), Bram Wiltenburg (1),

Benjamin Parkinson (4), Chris van Mullem (11), Mika Prins (L)

Active Living Orion: Jannes van der Ham (14), Tijmen Laane (6), Colin Zuijdgeest (11), Markus Held (2), Adam White (14), Jasper Diefenbach (8), Rob Jorna (L)

bottom of page