top of page

Heren A-jeugd ZVH derde van Nederland

Meijel, op de laatste finale dag van het NOJK speelden acht teams in twee poules in Meijel om het kampioenschap van Nederland bij de A-jeugd heren. De Zevenhuizense A-jeugd speelden in de poule fase tegen VCV (25-12, 25-13), Rabobank Orion (25-1`9, 25-20) en Prima Donna Kaas Houten (25-21, 25-17) en door alle wedstrijden met 2-0 te winnen, wist Zevenhuizen eerste in deze poule te worden. Daarmee kwamen zij in de kruisfinale.


De Zevenhuizense A-jeugd heren, met allen met een leeftijd onder de 18 jaar, werden zaterdag gecoacht door de trainers van RECO ZVH en het tweede herenteam van ZVH. Kristian van der Wel en Ronald de Rooij. Dit team samengesteld met spelers uit andere teams, maar onder de 18 jaar bestond uit de volgende spelers: Mees Sengers (RECO ZVH), Jesse Hanemaaijer (Thor), Kiet van der Velden, Jens Everaart, Bram van der Wel, Tom Sonneville en Elwin Oskam (ZVH heren 2).

In de kruisfinale stonden de Zevenhuizense heren tegen de latere Kampioen Sliedrecht Sport, ZVH begon sterk en wist de eerste set met sterk aanvallend spel en een strakke service te winnen met 25-16. In de daaropvolgende set nam Sliedrecht Sport het voortouw en kon door met 14-25 deze set te winnen een derde en beslissende set afdwingen. In deze set liet ZVH zich overdonderen en moest de set laten aan Sliedrecht Sport met 8-15. Hiermee kon ZVH alleen nog derde worden. In de strijd om de derde plaats kwam de Zevenhuizense A-jeugd te staan tegenover het team van SV Dynamo Apeldoorn. In een spannende wedstrijd moest ZVH een 1-0 achterstand in sets goed maken.

De eerste set ging met minimaal verschil met 24-26 naar Dynamo toe. In de daaropvolgende set wist ZVH het spel te domineren en konden met 25-14 setwinst een beslissende derde set eruit halen. In deze set wisten de Zevenhuizense spelers met hun service Dynamo onder druk te zetten en konden een prachtige 15-10 setwinst boeken. Hiermee eindigde ZVH als derde van Nederland achter Kampioen Sliedrecht Sport en PDK Houten.

De Zevenhuizense volleybal kan de toekomst gerust tegemoetzien, er staan een aantal jeugdige talenten te wachten om de top te gaan bereiken.

コメント


bottom of page