top of page

Goed ingespeeld RECO ZVH wint ook tweede weekend wedstrijd

Ede, na de vijfsetter op zaterdag moesten de heren van RECO ZVH zondag aantreden in Ede om het op te nemen tegen het team van Talentteam Papendal. De Zevenhuizense heren bleken geen vermoeidheid verschijnselen te hebben en waren na de 3-2 gewonnen wedstrijd goed ingespeeld. Dit lieten zij zondagmiddag in Ede zien en wisten daarmee op een sterke wijze via de setstanden 14-25, 22-25 en 22-25 een mooie 3-0 overwinning te boeken.


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde dezelfde basis op als in de vorige wedstrijd: Benjamin Parkinson, Mats Kruiswijk, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Ook nu weer begon RECO met veel servicedruk om de tegenstander geen kans te geven in hun spel te komen. In het begin zorgde Jeroen van Iperen met zijn opslag dat al snel een 3-6 voorsprong op de borden kwam te staan. Dit werd gestaag doorgezet en naast de servicedruk was ook de sterke passing van onder andere Mika Prins, Mats Kruiswijk en Max Nieuwstad de basis van de setwinst met 14-25.

Het Talentteam moest terugkomen en kon in de tweede set meer tegenstand geven en zorgde ervoor dat er een gelijk opgaande strijd te zien was. Bij 20-17 was het gat het grootst en door goede aanvallen en blokkering van Jochem Bloem wist RECO met 20-22 op voorsprong te komen. Bij deze stand nam de thuisploeg een time-out en dat zorgde ervoor dat de opslag werd teruggehaald. In de eindfase werd het nog spannend maar RECO gaf de voorsprong niet uit handen en deed in de laatste minuten er nog een stapje erop en Benjamin Parkinson, kon met één van de zes blok deze set afsluiten 22-25.


Ook in de derde set nam het Talentteam het voortouw en kon een lichte voorsprong (4-1) pakken. RECO bleef rustig in hun eigen spel spelen en wist al snel op gelijke hoogte komen. Bij 10-9 nam Kristian van der Wel een time-out, dat zorgde ervoor dat RECO weer een sterke aanval had en gelijkkwam. De middenaanvallers van RECO wisten in de eindfase goed te scoren. Bij 17-20 wisselde RECO, Jochem Bloem voor San van der Loo voor de service en dit had gelijk effect, er werd direct een punt gescoord. Talentteam kwam nog terug maar na een laatste aanval van Benjamin Parkinson werd deze set bij 22-25 afgesloten. Daarmee kon RECO de volle drie punten mee naar huis nemen.

Voor woensdagavond stond een thuiswedstrijd gepland tegen Sliedrecht Sport, maar door de bekende Covid feiten gaat deze niet door. RECO kan zich nu opgaan maken voor de volgende uitwedstrijd in Apeldoorn. Zij spelen dan om 20.00 uur tegen de nummer twee van de eredivisie Draisma Dynamo. De heren van RECO kunnen daar vol vertrouwen naar toe gaan.

Talentteam Papendal: Siebe Korenblek (10), Luuk Hoge Bavel (4), Sil Meijs (16), Jelle Bosma (6), Kees Merkx (1), Saimen Hage (5), Alek Aleksov (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk (11), Jochem Bloem (8)(Sam van der Loo(1)), Jeroen van Iperen (8), Max Nieuwstad (12), Benjamin Parkinson (11), Bram Wiltenburg (2), Mika Prins (L)Comments


bottom of page