top of page

Duidelijke winst voor RECO ZVH in Houten

Houten, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Houten hun tweede uitwedstrijd in de B-poule en namen het op tegen Taurus. De eerste ontmoetingen tussen de beide teams viel voor RECO positief uit. Dit gaf gelijk veel vertrouwen aan deze ontmoeting. De Zevenhuizense heren konden dit vertrouwen niet beschamen en via de setstanden 19-25, 21-25 en 18-25 werd een duidelijke 3-0 overwinning geboekt.


Trainer/coach Kristian van der Wel ging met een minimale bezetting de wedstrijd in en RECO ZVH kwam met de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht maar konden de Zevenhuizense heren met hun middenaanvallers het verschil gaan maken. Vooral Benjamin Parkinson wist zowel

blokkerend als aanvallend flink te scoren en zou uiteindelijk topscorer worden met 21 punten. Naast de sterke aanvallen, wist RECO ook met hun service goed te scoren, dit risicovolle serveren had ook een keerzijde, dat er vaak de opslag net fout ging. Dat had geen effect op het score verloop en RECO liep gestaag verder uit. Taurus wisselde regelmatig maar kon de opmars van RECO niet stoppen. Timothy Scheffers kon zijn aanvallers goed in stelling brengen en uit eindelijk wist Jesse Hanemaaijer de beslissende score op de borden brengen en was deze set met 19-25 een prooi voor RECO.

Met dezelfde opstelling ging RECO de tweede set in. Taurus wist de Zevenhuizense heren bij te blijven en kon door een sterk blok, RECO coach Kristian van der Wel nopen tot een time-out bij 10-7. Dit had effect, Vincent van der Kraats kon de service terughalen en hierna wist RECO in het spoor te blijven en na 15-15 wisten de Zevenhuizense heren na hun sterke blokkering afstand te nemen. In de eindfase liet RECO Taurus niet meer dichtbij te komen en uiteindelijk wist Sam van der Loo met zijn smash deze set met 21-25 winnend af te sluiten.

In de derde set wist RECO gelijk het initiatief te nemen en kon Mika Prins met zijn service en gat slaan en nam Taurus bij 2-5 hun eerste time-out. Hierna volgde een op en neer gaande golf van punten en

kon Taurus bij 12-12 gelijk komen. Dat bleef tot 16-16 staan, maar wist Vincent van der Kraats zijn team weer op het goede spoor te brengen en liep RECO uit. In de eindfase was Benjamin Parkinson erg effectief en bracht na zijn sterke aanvallen en met een beslissend blok de eindstand naar 18-25.

Voor de Zevenhuizense heren van RECO staat zondag 2 april de volgende uitwedstrijd op het programma. In Nijmegen spelen zij dan om 15.30 uur tegen het team van VoCASA, de koploper van de B-poule.

Taurus: Daan Pardijs (2)(Martijn Rijksen (2)), Flor Polinder (3), Dylan Boerefijn (13), Hans van Westrienen (5), Sijme van Jaarsveld (3), Finn Fielink (7)(Jorg de Waard (1)), Max Donker (L)

RECO ZVH: Sam van der Loo (9), Mika Prins(4), Timothy Scheffers (3), Vincent van der Kraats(11), Jesse Hanemaaijer(13), Benjamin Parkinson(21), Richard Rademaker (L)
Comentarios


bottom of page