top of page

Dames Villa Dorrestein ZVH terug aan kop na winst op Limes

Vleuten, Villa Dorrestein ZVH speelde zaterdag in Vleuten tegen het tweede damesteam van Limes en wist vanaf het begin het initiatief te nemen. Dit zorgde ervoor dat de dames via de setstanden 21-25, 14-25, 15-25 en 10-25 een 4-0 overwinning behaalde en daarmee de vijf punten mee naar huis namen.

 

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Cees van Mullem, kon niet beschikken over de jeugdspeelster, die zelf een wedstrijd hadden. De volgende basis van Villa Dorrestein kwam in het veld: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Marina Mijajlovic, Julia Zwinkels  en libero Jolien van Dam

De eerste set was een gelijk opgaande strijd. Waarbij Zevenhuizen vooral moest wennen aan de omgeving en de tegenstander. Limes 2 is een jong team wat zich kenmerkt met veel lengte op het midden en een heel jonge startende spelverdeelster. Limes startte met veel servicedruk en dit bracht de passlijn van Zevenhuizen even uit evenwicht. Aan het eind van de set was het bij Zevenhuizen weer onder controle en kon de set met 21-25 binnengehaald.

Villa Dorrestein begon met dezelfde opstelling aan de tweede set. Na verloop van tijd werd het spel van Zevenhuizen steeds beter en liep de pass stabiel. Vooral aan de buitenkant waren de Zevenhuizense dames dominant. Limes kon niet voorkomen dat Zevenhuizen deze tweede set met 14-25 wist te winnen.

In de derde set kwam ANNIEK Scheffers voor Tara van Zijl binnen de lijnen. Villa Dorrestein wist vanaf het begin met veel servicedruk een goede spreiding over het net en snelheid op het midden. Hiermee domineerden Zevenhuizen eigenlijk constant. Spelverdeelster

Demi van Es wist op rechts Mariëlle Gerritsen goed in stelling te brengen, waardoor zij veel kon scoren. Ook deze set kwam in handen van Villa Dorrestein met 15-25.

Coach Martin Rutten bracht in de vierde set Sonja van Mil voor Vera Bruggeman en Flore Gravensteijn voor Mariëlle Gerritsen in

het veld. Dit blijkt geen verzwakking. Zeker op het moment dat Sonja va Mil aan serve  komt en Zevenhuizen een ijzersterk blok hebben met Flore Gravensteijn, Julia Zwinkels en de aan het net voor Marina Mijajlovic ingewisseld Vera Bruggeman. Ook in het achterveld werd iedere bal die langs het blok geslagen werd, door Demi van Es, Jolien van  Dam en Sonja van Mil gered en verder verwerkt worden. Spectaculair wordt de 0-4 winst een feit via de 10-25 set winst. Een heel mooi slot.

De kop positie  is daarmee weer terug in handen van het uit Zevenhuizen met één punt voorsprong op UVV Utrecht 3. De coach staf kon tevreden zijn met het vertoonde spel en resultaat.

Voor zaterdag 16 december spelen de dames van Villa Dorrestein ook hun laatste wedstrijd van 2023 en dit keer in eigen huis. Om 16.15 uur wordt in Swanla gespeeld tegen het tweede team van Inter Rijswijk, de nummer zeven van de derde divisie.

 Comments


bottom of page