top of page

Dames Villa Dorrestein ZVH nemen 3-1 winst mee uit Utrecht

Utrecht, de dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag op een jeugdtijd, 12.00 uur in Utrecht tegen het derde team van VV Utrecht. In deze wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames met verve een goede 3-1 overwinning te behalen, met de setstanden 18-25, 15-25, 23-25 en 25-23.


Trainer/coach Martin Rutten met Cees van Mullem als assistent kon niet beschikken over Flore Gravensteijn maar wel over Chiara Broek als tweede spelverdeelster. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam.


De Zevenhuizense dames wisten sterk aan de wedstrijd te beginnen en konden met hun service de dames van Utrecht sterk onder druk zetten. Hierdoor kon Utrecht niet optimaal de service verwerken en maakten daardoor verwerken. Villa Dorrestein wist daarmee deze set met 18-25 binnen te halen.

Met dezelfde opstelling kwam Zevenhuizen in de tweede set in het veld. Nu kon Villa Dorrestein met De mi van Es en Vera Bruggeman aan de opslag de druk nog meer opbouwen. Waarbij in de eindfase Julia Zwinkels voor Tara van Zijl nog even aan de opslag kwam. Na haar service beurt werd de wissel terug gedraaid. Villa Dorrestein kon deze set met 15-25 winnend afsluiten.

De derde set kende voor de Zevenhuizense dames een stroeve start en moest coach Martin Rutten bij 3-0 zijn eerste time-out nemen. Dit had niet het gewenste effect en bij 5-0 nam Chiara Broek het spelverdelen over van Demi van Es. Langzaam maar zeker wist Villa Dorrestein de pass beter te krijgen en konden het gat verkleinen. Ook Anniek Scheffers en Sonja van Mil en Vera Bruggeman kon met hun service weer de druk op Utrecht opbouwen.

Bij 15-14 kwam Demi van Es weer in het veld voor Chiara Broek. Het scoreverloop verliep gelijk opgaand en met Julia Zwinkels weer aan de opslag voor Tara van Zijl wist de stand van 17-15 naar 18-17 te brengen voordat de wissel werd teruggedraaid. Hierna ontspon een spannende strijd, die uiteindelijk met de service van Vera Bruggeman op 23-25 winnend werd afgesloten.

Met dezelfde opstelling werd begonnen aan de vierde set. Het ging redelijk gelijk op, maar Utrecht wist door sterk serveren voor de komen en moest Zevenhuizen bij 6-3 een time-out nemen, In de eindfase wisten de Zevenhuizense dames een 22-18 weg te werken. Hierna werd er op hoog niveau gespeeld en viel het voor Villa Dorrestein net verkeerd en kon Utrecht deze set alsnog met 25-23 winnen en zo één punt te pakken.

Door dit resultaat staat Villa Dorrestein nu na twee wedstrijden op een tweede plaats op de ranglijst.

Zaterdag 11 oktober zal het dames team van Villa Dorrestein tegen het team van Eetcafé ’t Centrum Thor uit Bergambacht, aanvang wedstrijd 16.15 uur.


Comments


bottom of page