top of page

Dames Villa Dorrestein ZVH mist aanvalskracht

Zevenhuizen, de dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in eigen huis tegen het derde team van VV Utrecht,  de nummer twee  van de derde divisie met slechts een achterstand van vier punten. De Zevenhuizense dames kregen een sterk gemotiveerd Utrecht tegenover zich die het initiatief gelijk naar zich toetrok. Vanaf het begin lieten de Utrechtse dames zien wat hun bedoelingen waren en wisten met sterk aanvalsspel deze wedstrijd via de setstanden 18-25, 24-26, 21-25 en 22-25 met 4-0 te winnen en zo vijf punt aan hun conto toevoegen.

 

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Michelle van der Knaap – Bijl kon behoudens Julia Zwinkels beschikken over een complete selectie met Eden Wensveen als vervanger. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Marina Mijajlovic,  Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam.

In de eerste set speelde Zevenhuizen te afwachtend en Utrecht daarentegen met veel initiatief en een dosis aanvalskracht. Bij 1-5 moest coach Martin Rutten zijn eerste time-out nemen. De side-out werd door Mariëlle Gerritsen gewonnen, dit bleek van korte duur. Serverend liet Zevenhuizen te vaak steken vallen en kon Utrecht verder uitlopen. Sporadisch wist Zevenhuizen te scoren en bij 15-21 werd de tweede  time-out genomen nu kon Anniek Scheffers de opslag terug halen. Maar Utrecht bleef krachtig aanvallen en kon deze set met 18-25 winnend afsluiten.

Villa Dorrestein kwam met Sonja van Mil voor Marina Mijajlovic binnen de lijnen voor de tweede set. Ook nu wist Utrecht Zevenhuizen onder druk te zetten en nam Zevenhuizen bij 4-9 een time-out. Hierna wist Villa Dorrestein met een sterke serve van Tara van Zijl op gelijke hoogte te komen bij 13-13 en nam Utrecht een time-out. Zij wisten weer terug te komen en bij 13-15 bracht coach Martin Rutten Flore Gravensteijn in het veld voor Sonja van Mil en Zevenhuizen kon weer op gelijke hoogte komen (17-17). In deze fase maakte Zevenhuizen een fout door de verkeerde speelster te laten

serveren maar 18-22 werd ook bij Utrecht geconstateerd dat de verkeerde persoon aan het serveren was geslagen. Na circa 20 minuten van een hoop praten met de scheidsrechters en aanvoerders werd besloten om de set verder te spelen bij de stand 18-19. Villa Dorrestein kon gebruik maken van deze nieuwe kans en wist nu Utrecht onder druk te zetten. Bij 22-12 kwam Eden Wensveen voor Tara van Zijl binnen de lijnen. Zevenhuizen wist op set point (24-22) te komen, maar na een time-out van Utrecht konden zij het heft weer in handen nemen en met een strakke server konden zij naar een 24-26 setwinst spelen.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de derde set maar kreeg net als in de eerste set een krachtig spelend Utrecht tegenover zich. Die serverend de druk op de Zevenhuizense dames kon leggen, waaronder  zij moeizaam onderuit kwamen. Wat coach Martin Rutten ook deed, bij 6-9 kwam Eden Wensveen weer in het veld voor Tara van Zijl. Met de serve van Vera Bruggeman wist Zevenhuizen weer te scoren en nam Utrecht bij 11-14 een time-out. Dit had niet direct effect pas na twee scores ging de opslag naar  Utrecht. Deze begon gelijk weer Zevenhuizen te bestoken met een sterke service waardoor spelverdeelster Demi van Es vele meters moest afleggen om de pass te verwerken. Bij 13-19 wisselde coach Martin Rutten haar voor Marlies Nobel om wat rust te krijgen. Zevenhuizen wist in de eindfase wat terug te komen, maar kon niet voorkomen dat Utrecht ook deze set met 21-25 won.

In de vierde set bleef Eden Wensveen staan en kon Villa Dorrestein tot 7-7 de stand gelijk houden. Daarna liep Utrecht weer uit en na een time-out bij 7-10 volgde direct een dubbele wissel met het inzetten van Marlies Nobel en Flore Gravensteijn met Mariëlle Gerritsen en Demi van Es. Langzaam verliep het score verloop in het voordeel van Utrecht, bij 10-14 werd de dubbele wissel terug gedraaid. Zevenhuizen kon geen vuist maken en waren te voorzichtig met haar aanvallen. Bij 13-18 werd nogmaals de dubbele wissel ingezet, Utrecht bleef de ingeslagen weg volgen en kon met meer aanvalskracht deze set met 22-25 winnen.

Door deze 4-0 winst van VV Utrecht, komen deze dames nu aan kop van de derde divisie met één punt voor op Villa Dorrestein.  Voor volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd op het programma, De Zevenhuizense dames gaan dan naar Bergambacht om het om 16.00 uur op te nemen tegen het team van Eetcafé ’t Centrum Thor, de nummer acht van de derde divisie.

 

 

Comments


bottom of page