top of page

Dames van Jumbo ZVH winnen vijfsetter van Irene

Bilthoven, nadat dinsdagavond de halve finale door de Zevenhuizense dames in Enkhuizen werd gespeeld en werden uitgeschakeld voor de finale. Moest de knop gelijk weer omgezet worden voor de competitiewedstrijd tegen Irene in Bilthoven. Na een stroeve start wist Jumbo ZVH weer het goede ritme vast te pakken en konden na een spannende strijd deze wedstrijd via de setstanden 25-18, 11-25, 25-20, 20-25 en 8-15 met 3-2 winnend afsluiten.

Coach René van Essen was weer met een volledige staf aanwezig en Jumbo ZVH begon met de volgende basis: Sterre van Wensveen, Vera Bruggeman, Inge van Tilburg, Sonja van Mil, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. Inge van Tilburg had weer de eer om als eerste te gaan serveren. De eerste set verliep rommelig en de Zevenhuizense dames kwam al snel achter en met de service druk van Irene kwam deze ploeg met 13-5 voor. Toch wist Jumbo ZVH met Inge van Tilburg aan de opslag weer wat meer service druk uit te oefenen waardoor de achterstand verkleind werd tot 15-10. Ondanks goed verdedigend werd van libero Jolien van Dam wisten de gastvrouwen het heft in handen te houden en deze set met 25-18 binnen te halen.

In de tweede set kwam Anniek Scheffers binnen de lijnen voor Sterre van Wensveen en werden de positie gewisseld, Tara van Zijl ging op de diagonaal en Anniek Scheffers nam de middenaanval voor haar rekening. Vanaf het begin zat Jumbo ZVH goed in hun spel, waarbij de Zevenhuizense middenaanval goed wisten te scoren, zowel Mariëlle Gerritsen als Anniek Scheffers en Jumbo liep uit naar 3-9. Dit werd allemaal ondersteund door sterke serviceserie van Sonja van Mil. Doordat de pass goed lag kon Inge van Tilburg haar aanvallers perfect uitkiezen en in stelling brengen. Jumbo ZVH kon deze set dan ook ruime met 11-15 winnen en ging volvertrouwen de derde set aan.

In deze derde set nam Eden van Wensveen de positie van Mariëlle Gerritsen over. Hierdoor begon Jumbo ZVH minder scherp aan deze set en kon Irene daar gebruik van maken. Vooral de Zevenhuizense blokkering was vaak te laat en daarmee kon Irene scoren. Coach René van Essen bracht een dubbele wissel Marina Mijajlovic en Sterre van Wensveen voor Inge van Tilburg en Tara van Zijl. Helaas kon dit het tij nog niet keren. De gezusters Van Wensveen maken nog een mooi punt. Sterre wist haar zus Eden goed op het midden te bedienen. Bij 18-15 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Irene deze set met 25-20 te winnen.

Jumbo ZVH bracht in de vierde set Mariëlle Gerritsen weer in het veld voor Eden van Wensveen. Irene ging op jacht om deze set te winnen en zo de meeste punten in hui s te houden. Jumbo ZVH had zich herpakt en kon met betere service de beide teams hielden elkaar lang in evenwicht waarbij alle speelsters van Jumbo hun deel in hadden. Tara van Zijl wist in deze fase met haar aanvallen de noodzakelijk punten binnen te halen. Bij 14-12 moest Irene een time-out nemen maar dat hielp niet echt, Sonja van Mil bleef sterk serveren en wat Irene ook probeerde om deze te hinderen, dit lukte niet. Bij setpoint 20-24 kwam Inge van Tilburg aan de opslag en deze wist met een ace de set uit te maken 20-25.

De vijfde set moest nu de beslissing brengen, Jumbo ZVH trad aan met dezelfde samenstelling als in de vierde set. De Zevenhuizense dames namen gelijk de leiding en wist met veel servicedruk afstand te nemen. Coach René van Essen bracht in het begin Marina Mijajlovic in om de service uit te voeren. Daardoor werd de aanval van Irene ontkracht en had de blokkering van onder andere Mariëlle Gerritsen geen kind aan deze aanvallen. Ook kon Jumbo ZVH in de aanval variëren, zo kwam de 3 meter aanval van Tara van Zijl goed door een kwam Jumbo op 2-9. Jumbo ZVH verslapte niet en met de laatste ace van Vera Bruggeman werd de 8-15 op de borden gebracht en een 2-3 winst.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat pas in mei de volgende uitwedstrijd op het programma, in Bodegraven is VSTS hun tegenstander.