top of page

Dames van Jumbo ZVH winnen op karakter

Zevenhuizen, donderdag 31 maart 2022 speelden de dames van Jumbo ZVH een inhaalwedstrijd met Inter Rijswijk 2. In een leuke en spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames via de setstanden 19-25, 26-24, 26-24 en 25-19 deze met 3-1 te winnen.


Coach René van Essen had een volle bank met stafleden, die geblesseerd waren Michelle van der Knaap-Bijl, Chiara Broek en Demi van Es. Tevens kon hij niet beschikken over midden aanvalster Tara van Zijl, wel waren de jeugd speelsters Eden Wensveen en Luca Hessing als reserve toegevoegd.

De volgende basis kwam in het veld: Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Marleen van Vliet, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin ontspon een gelijk opgaande strijd waarbij om en om een lichter voorsprong werd behaald. Tot 14-14 hield Jumbo ZVH de kansen in eigen hand, daarna nam Inter Rijswijk met haar service meer afstand. Bij 14-17 nam coach René van Essen zijn eerste time-out. De opslag kon na de tweede aanval teruggehaald worden en met de aanvallen van Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen werd het gat verkleind. De gasten wisten deze opmars te stuiten en kon door sterke harde aanvallen deze set met 19-25 winnend afsluiten.

Met dezelfde samenstelling werd de tweede set aangevangen en voerde coach René van Essen bij 3-4 een dubbele wissel in. Voor Inge van Tilburg en Marleen van Vliet kwamen Marina Mijajlovic en Sterre Wensveen. Langzaam maar zeker wist Jumbo zich beter in de strijd te mengen, met Mariëlle Gerritsen aan de service werd de achterstand omgezet naar een 8-7 voorsprong. Bij 9-8 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid en verliep het scoreverloop gelijk op. Bij 11-12 kwam Eden Wensveen voor Anniek Scheffers aan de opslag, dit zorgde gelijk voor druk en kon Sonja van Mil aanvallend scoren, na een service ace nam coach van Inter Rijswijk bij 14-12 een time-out en daarna kon de opslag teruggehaald worden en werd eer terug gewisseld. Inter wist in deze fase door een sterke service de druk op Jumbo ZVH te zetten en dat resulteerde in een 15-18 voorsprong,

Jumbo ZVH nam direct een time-out en dat had effect de service werd teruggehaald. In deze eindfase bleef het lang onzeker wie deze set positief wist af te sluiten, Inter kwam op setpoint bij 23-24 maar Sonja van Mil wist de stand weer gelijk te trekken en uiteindelijk was Vera Bruggeman met haar aanval de persoon, die de 26-24 setwinst voor Jumbo ZVH vastzette.

Jumbo ZVH kwam in de derde set met Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman in het veld, tot de zes bleef het gelijk opgaan. Bij 5-6 werd weer een dubbele wissel uitgevoerd, nu kwam Vera Bruggeman met Sterre Wensveen binnen de lijnen voor Marleen van Vliet en Inge van Tilburg. In deze fase wist Inter Rijswijk weer met hun service de druk op te bouwen en moest Jumbo ZVH bij 7-11 een time-out nemen. Met wisselend succes bij 10-16 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid. Nu kon Jumbo op eigen service de druk op Inter te verhogen en kon de achterstand verminderen. Bij 15-19 kwam aan de opslaglijn een ander talent bij ZVH in het veld Luca Hessing, deze had helaas minder succes en Inter ging verder met scoren.

Toch konden de Zevenhuizense dames door goed aanvalsspel het gat verkleinen en wist bij 21-21 op gelijke hoogte te komen. De punten werd nu over en weer gescoord, bij 24-24 kwam Inge van Tilburg aan service en wist direct te scoren, bij de volgende service kwam nog een Rijswijkse aanval, die gepareerd werd en door Marina Mijajlovic met haar aanval afgemaakt kon worden en zo de setstand op 26-24 kon brengen.

In de vierde set wist Jumbo ZVH met Marina Mijajlovic aan de service, Inter onder druk te zetten. Bij een poging om de service terug te halen botste bij de gasten twee speelsters met elkaar, wat leidde dat een speelsters met nekpijn gewisseld moest worden. Dit had duidelijk een negatief effect op het spelpeil van de gasten.

Marina Mijajlovic met haar service de druk vast houden en pas bij 11-2 was haar servicebeurt voorbij. Door deze grote voorsprong was het voor de gasten onmogelijk om de aansluiting te bewerkstelligen. Bij 14-5 werd er weer een dubbele wissel uitgevoerd, die bij 18-11 weer werd teruggedraaid. Bij 20-15 kwam Luca Hessing weer aan de service en nu wist zij wel druk op de Inter verdediging te zetten en konden Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen aanvallend en blokkerend de punten te scoren. Uiteindelijk werd de eindstand bij 25-19 afgesloten en kon Jumbo ZVH met 3-1 de winst binnenhalen.

Voor zaterdag 2 april staat om 16.15 uur de thuiswedstrijd in Swanla op het programma tegen het team van Irene uit Bilthoven.
Comentarios


bottom of page