top of page

Dames van Jumbo ZVH laten Volevo hard werken

Leidschendam, zaterdag speelden de Zevenhuizense dames weer voor de competitie een uitwedstrijd en wel in Leidschendam met de nummer twee van de derde divisie Volevo. DE Jumbo ZVH dames waren erop voorbereid dat dit een zware en lastige wedstrijd zou worden. Dit werd het dan ook, Volevo moest alles uit de kast halen om hun plaats op de ranglijst vast te houden, Jumbo ZVH liet zich niet zomaar verslaan maar via de setstanden 25-17, 27-25, 25-16 en 25-27 kon Volevo de 3-1 winst pakken.


Coach René van Essen kon niet beschikken over zijn vaste speelsters Marina Mijajlovic, Vera Bruggeman en Anniek Scheffers, maar kon gebruik maken van diensten van Marit Palsgraaf uit het tweede damesteam. Zij werd gelijk in de eerste set ingezet samen met Inge van Tilburg, Sonja van Mil, Tara van Zijl, Sterre Wensveen, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. In deze samenstelling speelde Sterre Wensveen op de diagonaal. Jumbo ZVH begon sterk met Inge van Tilburg aan de opslag en kon al snel met veel servicedruk naar een 0-3 voorsprong komen, door een goede blokkering en verdediging. Maar Volevo liet zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan en kwamen nu met veel servicedruk en kwamen voor met 6-4.

De Zevenhuizense dames liet zich niet uit het veld slaan kwamen terug, met een slimme door tik bal van Inge van Tilburg werd het 7-7 en nam de coach van Volevo direct een time-out. Dit hielp niet direct want Tara van Zijl kon met haar service een ace scoren. Hierna volgde een gelijk opgaande strijd tot 14-13. Ondanks goed verdedigend werk van Jolien van Dam, die een aantal tactische ballen van de spelverdeelster, goed wist te verdedigen. Toch bleef Volevo aan de goede kant van de score en kon ondanks een time-out van René van Essen deze set met 25-17 uitspelen.

Jumbo ZVH kwam in de tweede set met dezelfde opstelling binnen de lijnen en wist na de 4-4 gelijke stand met Marit Palsgraaf aan de service door te storen naar een 5-9 voorsprong. Ook nu weer kon Volevo terugkomen, door meer servicedruk op de Zevenhuizense verdediging te zetten en liepen uit naar 18-13. Met Sonja van Mil aan de opslag kon Jumbo die achterstand verkleinen naar 19-17. In deze fase wist ZVH vanaf de drie meter (Sonja) en met een kil block van Marit Palsgraaf de stand gelijk te trekken. Met een sterke service van Tara van Zijl kon zelfs een 20-21 stand bereikt worden. Helaas voor de Zevenhuizense dames kon het setpoint bij 23-24 niet verzilverd worden en moesten zi9j toezien dat Volevo deze set alsnog met 27-25 wist te winnen.

In de derde set kwam jeugdig talent Luca Hessing in het veld en nam de positie over van Marit Palsgraaf. Zij werd gelijk getest door de service van Volevo en doorstond deze test goed. Ook nu weer hielden de beide teams elkaar in de beginfase in evenwicht. Toch kon Jumbo ZVH niet profiteren van de gewonnen side-outs, daarna volgde te vaak een servicefout en kreeg Volevo op een gemakkelijke wijze de punten aangereikt. Luca Hessing wist de score met een sterke aanval naar 19-12 te brengen en kon daarna met haar opslag een basis voor punten brengen en kwam ZVH naar 19-15. Na een time-out van Volevo waren die gelijk weer op het juiste pad een konden met een sterke service de druk weer opbouwen. Met 25-16 wisten zij deze set te winnen.

Jumbo ZVH kwam in de vierde met Eden Wensveen voor Luca Hessing binnen de lijnen en werden de posities anders verdeeld. Tara van Zijl ging nu op de diagonaal spelen en Eden Wensveen op het midden. De beide teams wisten in de beginfase telkens de side-out te winnen en kon Jumbo een lichte voorsprong bij 4-5 aantekenen. Maar na weer een sterke service van Volevo nam coach René van Essen bij 8-5 een time-out.

Dit resulteerde dat de service met een mooie pass naar spelverdeelster Inge van Tilburg ging, die Mariëlle uitstekend bediende en de aanval hard kon afmaken. Bij 9-8 nam Jumbo nog een time-out en dat niet gelijk effect, dat kwam later pas. Volevo wist met hun score naar 17-11 uit te lopen, na de gewonnen side-out kon Jumbo ZVH met Tara van Zijl aan de opslag dichterbij komen en moest de coach van Volevo bij 17-15 een time-out nemen. Dit had effect, maar bij 18-16 kwam Sterre Wensveen aan de servicelijn en kon met haar service Volevo onder druk zetten en zorgde dat Jumbo ZVH naar 18-19 kwam. In de eindfase werd het bloedstollend spannend, de aanvallen van Mariëlle Gerritsen kwam goed door en ook de blokkering van Sonja van Mil en Eden Wensveen wist te scoren. In deze set wist Jumbo ZVH maar liefst driemaal op setpoint te komen, voordat deze bij 25-27 werd verzilverd.


Voor zaterdag 23 april staat voor de dames van Jumbo ZVH om 13.30 uur in Bilthoven de wedstrijd tegen Irene op het programma.
Comments


bottom of page