top of page

Dames van Jumbo ZVH kan sterke start niet vervolgen

Bergambacht, zaterdag ging een incompleet damesteam van Jumbo ZVH naar Bergambacht om het op te nemen tegen Bende Services Thor 2. De huidige koploper van de derde divisie. De Zevenhuizense dames toonden karakter, maar moest toch via de setstanden 28-30, 25-19, 25-10 en 25-13 de 3-1 winst aan Thor laten


Coach René van Essen moest met een uitgedund team spelen in Bergambacht. Na de blessure van spelverdeelster Chiara Broek, kreeg de coach de mededeling dat spelverdeelster Demi van Es een bedrijfsongeval had en een duim had gebroken. Als spelveerdeelster werd Sterre van Wensveen achter de hand gehouden. Naast René zat Demi van Es als assistent coach. Het team dat de wedstrijd begon bestond uit Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames gingen voortvarend aan de slag en wisten Thor te nopen tot een eerste time-out bij 10-13.

Vera Bruggeman kon door goed te passen zorgen dat Inge van Tilburg Marleen van Vliet in staat stelde om met slimme ballen te scoren. Ook de aanval van Mariëlle Gerritsen zorgde ervoor dat Jumbo ZVH aan de goed kant van de score bleef en Thor bij 17-21 hun tweede time-out moest nemen. Hierna wist Thor met een sterke service en blok de score bijna in hun voordeel te spelen. In de eindfase werd het buitengemeen spannend en bleef het lang onzeker wie de set naar zich toe zou trekken. Na 28-28 wist Marleen van Vliet aan de opslag de verdediging van Thor het lastig te maken en kon Jumbo ZVH deze set met 28-30 winnend afsluiten.

In de tweede set gingen de Zevenhuizense dames door en kon Tara van Zijl met haar service druk uitoefenen op de verdediging van Thor. In deze beginfase lukte veel aan Zevenhuizense kant, Inge van Tilburg kon Sonja van Mil goed in stelling brengen en was de service beurt van Marleen van Vliet er goed voor om een 5-9 voorsprong te nemen.

Thor wist na een time-out weer in hun ritme te komen en zorgde met een sprint ervoor dat de voorsprong veranderde in een 11-9 achterstand voor de Jumbo ZVH dames. Jumbo bleef hard werken en wisten met een sterk verdedigende libero Jolien van Dam dat het gat niet te groot werd. Thor kon deze set met 25-19 winnend afsluiten.

Coach René van Essen zette in de derde set Sterre van Wensveen in voor nog altijd niet optimaal herstelde Inge van Tilburg en ook kwam Anniek Scheffers in het veld voor Tara van Zijl voor extra opties op de diagonaal. De dames van Jumbo ZVH hadden veel moeite met de serve-pass en Thor maakte daar gebruik van, bij 7-0 nam René van Essen zijn eerste time-out. Het was voor de Zevenhuizense dames hard werken in deze andere samenstelling dan normaal en moesten de winst met 25-10 aan Thor laten.


René van Essen bracht in de vierde set Tara van Zijl weer in het veld voor Anniek Scheffers, Tara wist aan de opslag lijn zich goed uit te leven en wist Jumbo ZVH weer op gelijke hoogte te brengen (5-5) met Thor. In deze beginfase met veel lange rally’s hielden de beide teams elkaar tot 12-11 in evenwicht. Daarna konden de gastvrouwen van Thor het heft weer in handen te nemen en deze set met 25-13 uitspelen.


Voor Jumbo ZVH staat donderdagavond 31 maart om 19.45 uur in Swanla in het veld tegen het tweede team van Inter Rijswijk 2. Zaterdag spelen de Zevenhuizense dames wederom in Swanla en dan is om 16.15 uur de tegenstander Irene uit Bilthoven.


Comments


bottom of page