top of page

Dames van Jumbo ZVH bekeren na 3-1 winst verder

Zevenhuizen, donderdagavond speelden de dames van Jumbo ZVH in eigen huis de bekerwedstrijd tegen Volevo uit Voorburg. In een spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames de gasten onder de duim te houden en via de setstanden 25-20, 25-22, 14-25 en 25-22 werd de 3-1 overwinning behaald, daarmee spelen de dames verder in het bekertoernooi.

Coach René van Essen kon niet beschikken over spelverdeelster Chiara Broek, die bij de laatste wedstrijd geblesseerd uitviel. Zij zal waarschijnlijk voor lange tijd uitgeschakeld zijn door een hamstringblessure, en kan misschien nog gaan zitvolleyballen. Jumbo ZVH begon met de volgende basis de wedstrijd: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Marina Mijajlovic, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames gebrand om het slechte resultaat van de vorige wedstrijd weg te poetsen gingen voortvarend van start. Met een sterke servicebeurt van Tara van Zijl kon Jumbo ZVH een gat slaan en door goed verdedigend werk van libero Jolien van Dam, gevolgd door goede set-up van Demi van Es werd er door de aanvallers goed gescoord. De gasten, die niet compleet aan de wedstrijd begonnen, wisten mondjesmaat te scoren. Uiteindelijk wist Jumbo ZVH deze set met 25-20 winnend af te sluiten.

In de tweede set trad Jumbo ZVH met dezelfde basis aan en bleven het goede spel doorvoeren. Aanvallend wisten Tara van Zijl en Sonja van Mil diagonaal te scoren. Ook nu weer wist Volevo zich beter in de strijd te spelen en kon op het eind de Zevenhuizense dames lastig te maken. Maar na een sterke middenaanval van Mariëlle Gerritsen moest Volevo bij 24-22 een time-out nemen. Dit had geen effect en na een snoeiharde smash van Marina Mijajlovic werd deze set met 25-22 gewonnen.

De derde set gaf een totaal ander beeld te zien, Volevo wist nu met hun service de druk op Jumbo ZVH op te bouwen, die de Zevenhuizense dames niet teniet konden maken. Al snel had Volevo een 3-6 voorsprong. Jumbo ZVH wist door een aantal sterke aanvallen de aansluiting weer te vinden en ontspon een gelijk opgaande strijd tot 10-10.

Door slordigheden aan Zevenhuizense kant, netfouten e.d. liep ZVH weer achter de feiten aan, een time-out bij 10-12 kon niet voorkomen dat de opmars van Volevo werd gestopt. De gasten liepen verder uit en bij 12-19 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Inge van Tilburg en Marleen van Vliet voor Marina Mijajlovic en Demi van Es. Dit had niet het gewenste effect en Volevo wist met hun service het gat groter te maken en uiteindelijk konden de gasten deze set met 14-25 winnend afsluiten.

Coach René van Essen liet in de vierde set zijn gewijzigde teamsamenstelling staan en wist de draad van de eerste twee sets weer op te nemen. Blokkerend en aanvallend wist Marleen van Vliet samen met Sonja van Mil voor Jumbo een voorsprong op te bouwen, waardoor bij 7-3 Volevo de eerste

time-out moest nemen. Ook nu wisten zij op afstand de Zevenhuizense dames te volgen en spannende strijd volgde. Aan Zevenhuizense kant wisten de dames het hoofd koel te houden en konden in de eindfase met een sterk blokkerende Mariëlle Gerritsen de set met 25-22 te winnen. Daarmee een volgende ronde in het bekertoernooi zeker te stellen. In de kwartfinale spelen zij dan uit tegen AVV Keistadt DS 3, een team spelend in de Promotieklasse.

Voor Jumbo ZVH stond zaterdag een wedstrijd gepland, deze kan echter vanwege corona bij de tegenstander niet doorgaan. Daarmee spelen de dames pas weer op 26 maart in Bergambacht tegen het tweede van Bende Services Thor.