top of page

Dames Jumbo ZVH winnen vijfsetter op karakter

Utrecht, zaterdag speelden de Jumbo ZVH dames vroeg in Utrecht tegen het derde team van VV Utrecht en wisten na een spannende strijd de wedstrijd via de setstanden 21-25, 25-021, 25-13, 22-25 en 8-15 in vijf sets te beslissen


Het coach duo René van Essen en Michelle van der Knaap – Bijl konden niet beschikken over de spelverdeelsters Chiara Broek en Demi van Es en aanvaller Marina Mijajlovic. De volgende basis kwam in het veld: Inge van Tilburg, Marleen van Vliet, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen en Jolien van Dam. De Jumbo ZVH dames wisten in deze eerste set de dames van Utrecht met hun service goed onder druk te zetten en hadden met de middenaanvallers Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen een sterk scorend duo aan het net. In de eindfase kreeg spelverdeelster Inge van Tilburg last van haar rug, maar kon niet vervangen en moest doorspelen. In de eindfase wist Jumbo voldoende te scoren en ook het blok pakte punten.

Utrecht kwam nog dichtbij maar met 21-25 werd deze set in het voordeel van Jumbo afgesloten.

In de tweede set werden de posities binnen de lijnen aangepast. Utrecht wist nu meer service druk te realiseren, waarbij bij Jumbo hun servicedruk wegviel. Daarmee moest Inge van Tilburg veel oplossen, waardoor het scorend vermogen aan Zevenhuizense zijde verlaagde. Utrecht wist de voorsprong vast te houden en deze set met 25-21 te winnen.

De derde set begon voor Jumbo ZVH dramatisch al gauw keken de dames tegen een 10-1 achterstand aan. ZVH kwam niet in hun spel wat er geprobeerd werd met time-outs om Utrecht uit het ritme te halen, dat lukte niet en met 25-13 was deze set snel voorbij.

In de vierde set kwam Anniek Scheffers voor Tara van Zijl binnen de lijnen om de blokkering te versterken. Langzaam kwamen de afspraken weer terug bij Jumbo en lukte de acties weer beter en daarmee steeg het niveau. Het bleef lang spannend maar uiteindelijk werd op de service van Marleen van Vliet een belangrijk gat geslagen.

Deze set werd als team 22-25 gewonnen.

Door de gewonnen vierde set kon Jumbo vol vertrouwen aan de vijfde set beginnen. Er werd snel een gat van 1-5 geslagen, nu met de service van Sonja van Mil. Aan het net scoorde Vera Bruggeman goed, maar Utrecht wist nog dichtbij te komen en bij 7-8 werd van kant gewisseld. Hierna kwam Utrecht er niet meer aan te pas, met de service van Sonja van Mil en Jolien van Dam sterk in de verdediging werden alle ballen van de grond gehouden en aan het net sterk afgemaakt. Alle rally’s waren voor Jumbo ZVH.


Voor de dames van Jumbo ZVH staan aanstaande week twee thuiswedstrijden op het programma. Op vrijdagavond 26 november spelen de Zevenhuizense dames om 20.00 uur in Swanla de uitgestelde wedstrijd tegen VOLEVO uit Leidschendam.

Hierna spelen de dames zaterdag 27 november om 16.15 uur i Swanla tegen streekgenoot Bende Services Thor 2 uit Bergambacht.

Comments


bottom of page