top of page

Dames Jumbo ZVH winnen in Gouda

Gouda, een incompleet damesteam van Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in Gouda tegen het tweede team van Vollingo. De Zevenhuizense dames wisten na een rustige start een 3-1 winst te boeken via de setstanden 23-25, 24-26, 16-25 en 25-20


Coach René van Essen kon niet aanwezig zijn vanwege de quarantaine regels. Assistent-coach Michelle van der Knaap-Bijl nam het succesvol over en moest improviseren met een minimale bezetting Jumbo ZVH begon met in de basis Demi van Es, Marleen van Vliet, Sonja van Mil, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH begon zwak aan de eerste set en liet Vollingo in hun spel komen, dit zorgde ervoor dat het scoreverloop lange tijd geli9jk opging. Bij de 20 punten wist Vollingo nog voor te komen. Na de servicebeurt van Marina Mijajlovic wist Jumbo ZVH weer voor te komen en kon deze set 23-25 winnend afsluiten.

De tweede set verliep een beetje hetzelfde als de eerste set, het bleef gelijk opgaan. Coach Michelle

van der Knaap-Bijl probeerde met een dubbele wissel, Chiara Broek en Tara van Zijl kwamen erin om een ander aanvalsplan te creëren Weer kon Vollingo gebruik maken en wist voor te komen. De Zevenhuizense dames past hun spel wat aan en in de eindfase wist nu Mariëlle Gerritsen met haar opslag de set naar Jumbo toe te trekken en sloot deze set af met 24-26.

In de derde set bleef Chiara Broek staan om te spelverdeler en wist Jumbo meer hun eigen spel te spelen, mede door wat aanpassingen in het systeem liep het weer goed. Marleen van Vliet wist goed te scoren met harde ballen en ook met goed geplaatste ballen. De set werd goed afgesloten met een 16-25 winst. De winst was er maar nu kwam de vierde set voor de extra punten.

Vanwege een blessure van Marleen van Vliet ging ZVH in de vierde set over tot het spelen van 2-4 systeem, met Demi van ES en Chiara Broek als spelverdelers. Tara van Zijl verving Anniek Scheffers op het midden. Jumbo ZVH speelde in deze set wat slordig en maakte veel eigen fouten. Halverwege kwam Anniek Scheffers voor Mariëlle Gerritsen. Vollingo bleef hun eigen spel spelen en wist daarmee deze set met 25-20 te winnen

Voor de dames van Jumbo ZVH staat aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd in Swanla op de rol. Dan spelen zij om 16.15 uur tegen fietsbezorgd.nl Switch uit Utrecht.

Comentarios


bottom of page