top of page

Dames Jumbo ZVH winnen en staan nu aan kop.

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer elf van de derde divisie, Irene uit Bilthoven. Doordat de nummer één Volevo niet in actie kwam, konden de Zevenhuizense dames bij winst aan kop komen. De dames van Jumbo ZVH maakte het zichzelf moeilijk, maar kon na een spannende strijd de 3-1 winst pakken via de setstanden 25-22, 22-25, 27-25 en 25-17.


Coach Cees van Mullem voor een keer in Zevenhuizen aan de leiding, kreeg assistentie van de toekomstige trainer van de dames Martin Rutten, zij konden in deze wedstrijd niet beschikken over een volledige selectie, Demi van Es was nog steeds niet inzetbaar, alleen om als mopper de vloer droog te maken. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen,

Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman1, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten in het begin geen gat te slaan en Irene bleef bij, pas na 6-6 wist Jumbo met Vera Bruggeman in de aanval en blok uitlopen naar 10-6 en moesten de gasten een time-out nemen. Toch kon Jumbo verder doorstoten met Mariëlle Gerritsen aan de service naar 13-8. Toch kon Irene weer terug komen en bij 15-14 nam coach Cees van Mullem zijn eerste time-out. Dit hielp en Jumbo kon de draad weer oppakken. Met een sterke service van Anniek Scheffers liep Jumbo verder uit. Irene gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen en kon weer dichterbij komen. Uiteindelijk wist Mariëlle Gerritsen deze set met 25-22 binnen slaan.

Met dezelfde opstelling trad Jumbo aan in de tweede set en een ontketend Irene tegenover zich, die met hun service het de Zevenhuizense dames knaplastig maakte. Al snel keek Jumbo ZVN aan tegen een 2-7 achterstand. Na de time-out wist ZVH met de aanvallen van Marina Mijajlovic en Sonja van Mil langzaam dichterbij te komen en het gat te verkleinen. Toch bleef Irene aan de positieve kant van de score en wist uiteindelijk met een sterk blok deze set met 22-25 binnen te halen.

In de derde set startte de Zevenhuizense dames voortvarend en liepen al snel uit en wisten vier punten voor te komen. Irene vocht terug en Jumbo ZVH dames maakte het in deze wel heel erg spannend. Irene kon na een sterke servicebeurt de stand op 21-21 brengen, Hierna volgde een spannende strijd waarbij na 25-25 pas de beslissing viel in het voordeel van Jumbo. Na de aanvallen van Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen sloot Jumbo deze set met 27-25 af.


Bij Jumbo ZVH nam Rianne van der Stelt de positie van Marina Mijajlovic over in het veld. In deze set hielden de beide teams elkaar tot 7-7 in evenwicht en kon Jumbo met een sterke opslag en blok een lichte voorsprong te nemen. Deze werd vastgehouden en aan het eind kon met sterke aanvallen van Vera Bruggeman en Sonja van Mil naar een match point komen. De eerste werd noch door Irene weggepoetst, maar na een sterke blokkering van Mariëlle Gerritsen was de 25-17 winst een feit en kon Jumbo ZVH vier punten bijschrijven en daarmee voorlopig de koppositie overnemen.

Voor de Jumbo ZVH dames staat donderdag 16 februari om 20.15 uur de bekerwedstrijd tegen Limes in het Dorpshuis Swanla te wachten, dit is een ¼ finale wedstrijd. Zaterdag 18 februari spelen de Zevenhuizense dames weer een competitiewedstrijd en dan spelen zij in Bodegraven tegen het team van VSTS, aanvang 16.30 uur.
Comments


bottom of page