top of page

Dames Jumbo ZVH weet weer te winnen na een spannende strijd

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in het eigen huis Swanla tegen de nummer vier van der derde divisie Zaanstad 3 en kreeg een geduchte tegenstander tegenover zich. Met wilskracht wisten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-23, 28-26, 22-25 en 25-23 deze wedstrijd met 3-1 te winnen.


Trainer/coach Martin Rutten kon niet beschikken over Julia Zwinkels en zette de volgende basis binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam.

De Zevenhuizense dames kregen Zaanstad tegenover zich, die gelijk het initiatief naar zich toe wist te trekken. In de begin fase wist Vera Bruggeman met haar service de achterstand te verkleinen. Bi 12-16 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out en wist zijn team weer op de goede weg te helpen. De aanval ging beter lopen en Mariëlle Gerritsen wist te scoren en ook haar blok kon punten scoren Daarmee wist Jumbo de stand in hun voordeel te krijgen en moest Zaanstad bij 20-17 hun eerste time-out nemen. Met de service van Rianne van der Stelt kon Jumbo verder doorstoten uit eindelijk wist Vera Bruggeman deze set met haar aanval met 25-23 binnen te halen.

Zaanstad begon de tweede set weer voortvarend en bezorgde met een sterke blokkering, dat Jumbo al snel tegen een 2-5 achterstand aankeek en coach Martin Rutten zijn dames weer in een time-out de goede weg op te helpen. Sonja van Mil wist daarna te scoren en kwam de aanvalsmachine van Jumbo op stoom. Ook met de Zevenhuizense service werd er goed gescoord. Bij 8-8 was het weer gelijk en ging Jumbo op de ingeslagen weg verder, Met sterke aanvallen van Vera Bruggeman en Rianne van der Stelt werd er een voorsprong opgebouwd en de Zaanstad coach had bij 19-13 zijn tweede time-out

gebruikt. Ondanks de wissels kon Zaanstad niet terug komen en Jumbo had met een sterk aanvallende Mariëlle Gerritsen een gedegen punten maakster. Bij 20-17 bracht Jumbo een dubbele wissel in het veld, Demi van Es en Marina Mijajlovic nam de posities van Rianne van der Stelt en Inge van Tilburg over. Toch kon Zaanstad dichterbij komen en bij 23-21 volgde de tweede time-out voor Jumbo, Marina Mijajlovic wist haar team op setpoint te spelen maar Zaanstad toonde veerkracht en kwam terug. Bij 25-24 werd de dubbele wissel teruggedraaid en kon Zaanstad gelijk komen. Nadat de gasten hun service niet op orde had, werd het weer gelijk. In deze fase wist Anniek Scheffers het beslissende punt te scoren 28-26.

Met dezelfde opstelling ging Jumbo de derde set in en wist met de service van Inge van Tilburg direct te scoren. Toch wist Zaanstad terug te komen en wist na 11-10 met een sterke service de verdediging van Jumbo onder druk te zetten en coach Martin Rutten nam bij 11-12 een time-out. Er volgde een gelijk opgaande strijd, waarbij Zaanstad na 19-19 een dubbele wissel uitvoerde en met hun service kon scoren en een voorsprong wist op te bouwen. De time-out van Jumbo bij 19-21 kon daar geen verandering in brengen en bij 20-21 werd weer een dubbele wissel uitgevoerd aan Zevenhuizense kant. Dit mocht niet baten en Zaanstad kon deze set met 22-25 binnen halen.

In de vierde set bleef Marina Mijajlovic staan op de positie van Sonja van Mil, er ontstond een spannende gelijk opgaande strijd, die voor het thuispubliek aantrekkelijk was om te aanschouwen. Jumbo nam een lichte voorsprong en er waren diverse lange rally’s waarbij libero Jolien van Dam haar verdedigende werk goed liet zien. Bij 11-12 nam Zaanstad weer het voortouw en moest Jumbo zijn eerste time-out nemen. Dit had niet direct effect en bij 15-18 nam Sonja van Mil weer de positie van Marina Mijajlovic over. Jumbo kon weer op gelijke hoogte komen en na een time-out bij Zaanstad konden deze dames de stand in hun voordeel brengen. Bij 18-19 werd de dubbele wissel aan Zevenhuizense zijde uitgevoerd, Demi van Es en Izzy van Spengen kwamen in het veld voor Rianne van der Stelt en Inge van Tilburg. De Zevenhuizense dames wisten de stand weer om te keren kwam op matchpoint. Jumbo coach draaide de dubbele wissel bij 24-22 terug maar Zaanstad kwam terug en na een time-out van Jumbo kon Anniek Scheffers uiteindelijk met haar blok deze set met 25-23 winnen.

Voor de Zevenhuizense formatie staat de tweede plek zeker en kunnen zij uitzien, naar de PD-wedstrijden om een promotie naar de tweede divisie te behalen. Maar eerste spelen zij volgende week zaterdag 1 april in eigen huis om 16.15 uur tegen het team van DVC uit Driebruggen.Comments


bottom of page