top of page

Dames Jumbo ZVH verliezen thuis na een rommelige wedstrijd

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd tegen het tweede team van Inter Rijswijk. In een rommelige wedstrijd, die aan alle kanten werd gekenmerkt door fouten, zowel bij de teams als de scheidsrechters. Jumbo ZVH miste stabiliteit en daar kon Rijswijk gebruik van maken via de setstanden 30-35, 25-18, 23-25 en 21-25 trok Inter met 3-1 winst aan het langste eind.

Coach René van Essen samen met assistent-coach Michelle van der Knaap-Bijl kon niet beschikken over midden aanvalster Mariëlle Gerritsen, die nog geen testresultaat had ontvangen en niet mocht spelen. Hierdoor moest een gewijzigde opstelling gemaakt worden. Nieuwkomer Inge van Tilburg werd nu als middenaanvalster opgesteld en samen met Tara van Zijl en Demi van Es, Sonja van Mil, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman en libero Jolien van Dam.De eerste set begon goed voor de Zevenhuizense dames en konden via de sterke aanvallen van Marleen van Vliet en een sterke service Rijswijk nopen tot een time-out bij 10-6. Bij 11-8 Kwam Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman achter in het veld op de serveerplaats binnen de lijnen. Hierna liep Jumbo ZVH verder uit, maar bij de stand 19-10 werd een onregelmatigheid ontdekt, de verkeerde speelster had geserveerd en daarom werd de stand teruggezet naar 16-11.De Zevenhuizense dames waren licht aangeslagen en hierdoor wist

Inter Rijswijk zich te herstellen en steeds dichterbij te komen. Jumbo ZVH kwam met zijn aanvallen er niet doorheen en Rijswijk stevende af op een 20-25 setwinst.

In de tweede set ging het vanaf het begin gelijk op.Maar bij 3-2 sloeg het noodlot toe bij Jumbo ZVH, bij libero Jolien van Dam schoot het in haar kuit en kon zij niet verder spelen. Na een stop voor de blessure behandeling door de fysiotherapeut van Jumbo ZVH, Irene Hulst, bleek dat Jolien niet verder kon spelen. Hierdoor moet deze set het verder zonder Libero doen. De Zevenhuizense dames waren even uit het ritme en Inter Rijswijk wist langszij te komen en zelfs even voor. Maar met een sterke servicebeurt van Marleen van Vliet wist Jumbo ZVH weer de score in hun voordeel te krijgen. Dit hielden de Zevenhuizense dames vast en met een sterk aanvallende Vera Bruggeman kon deze set met 25-18 binnen gehaald worden.In de derde set kwam Sonja van Mil in het shirt van de libero binnen de lijnen en nam Marina Mijajlovic de positie van Sonja over. De beide teams speelden rommelig en maakte teveel aanvallende fouten, waarbij ZVH in het begin toch een lichte voorsprong wist te nemen. Naarmate deze set vorderde zwakte de aanvalskracht bij Zevenhuizen af. Mede doordat de aanvallers Marleen van Vliet en Marina Mijajlovic zich zelf licht blesseerde Marina haar duim na een blokkering en Marleen last van haar dijbeen kreeg en niet meer voluit kon springen. Een 23-22 voorsprong werd na een time-out van Inter Rijswijk, door hen weggewerkt en met 23-25 werd deze set afgesloten. Ook in de vierde set ging het op en neer en waren er goede acties bij Jumbo ZVH te zien, waar het aanwezig publiek (2 man pers) dachten dat er een vijfde set in zou zitten Maar daar dachten de Rijswijkse dames er totaal anders over en namen halverwege het heft in handen en konden zo een 21-25 setwinst pakken, daarmee hielden de dames van Jumbo ZVH slecht één punt over van deze wedstrijd.

Voor de Jumbo ZVH dames staat maandagavond 5 oktober om 20.15 uur hun tweede wedstrijd gepland. De uitgestelde wedstrijd tegen Zovoc in Zoetermeer wordt dan gespeeld. Zaterdag 10 oktober spelen de dames dan weer in Leidschendam tegen Volevo.