top of page

Dames Jumbo ZVH verlies zicht op Kampioenschap

Utrecht, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag tegen in Utrecht tegen het derde team van VV Utrecht, dit team is in de achtervolging op de koplopers en een geduchte tegenstander. Jumbo kon de voorsprong niet vasthouden en zag Utrecht DS3 via de setstanden 14-25, 22-25, 25-20, 25-15 en 18-16 de wedstrijd met 3-2 winnen. Daarmee verlies Jumbo gelijk het zicht op het kampioenschap en zullen zij alle zeilen bij moeten zetten om kans te maken op deelname aan de PD-wedstrijden.

Voor deze wedstrijd nam de trainer Martin Rutten de begeleiding over en werd geassisteerd door Michelle van der Knaap- Bijl, er werd weer normaal systeem gespeeld en Jumbo kwam met de volgende basis in het veld: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten met

hun service veel druk op de verdediging van Utrecht zetten en met een sterke blokkering daarna werd er goed gescoord. In de eindfase kwamen Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg met de dubbele wissel voor Vera Bruggeman en Demi van Es. Zij wisten deze set goed verder uit te spelen en kon Jumbo de set met 14-25 winnen.

Met dezelfde opstelling werd de tweede set begonnen, Utrecht wist met hun service de pass van Jumbo te teisteren en kon gelijk uitlopen. Jumbo probeerde met tactische aanvallen de verdediging van Utrecht te verrassen, maar deze kon de tipballen goed verwerken. Utrecht wist door beter spel naar een 19-11 voorsprong komen. De Zevenhuizense dames wisten met hard werken dichterbij te komen en met de sterke servicebeurt van Demi van Es wist Jumbo de achterstand te verkleinen. Ook de blokkering wist de punten weer te scoren, /met op het eind de dubbele wissel werd een nieuwe impuls gevonden en kon Jumbo ZVH ook deze set winnen en nu met 22-25.

In de derde set kwam Jumbo met dezelfde opstelling en kon Utrecht een snelle voorsprong nemen, mede door een sterke blokkering. Ook hun passing was beter en daarmee konden zij beter variëren in de aanval en vaker door het midden aanvallen. Jumbo kon nog wat terug komen door aanvallen van Vera Bruggeman en de midden aanvalsters Mariëlle Gerritsen en Anniek Scheffers. Maar na 21-20 nam Utrecht het heft in handen en kon deze set met 25-20 naar zich toe trekken.

In de vierde set kwam Marina Mijajlovic voor Rianne van der Stelt in het veld. Jumbo liep vanaf het begin achter de feiten aan, en speelden meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en werden er te veel fouten gemaakt. Utrecht wist hun kansen goed te benutten en voerde hun servicedruk op. Coach Martin Rutten probeerde van alles om Jumbo weer in de wedstrijd te krijgen, Demi van Es werd in de beginfase gewisseld voor Inge van Tilburg en later in deze set kwam Julia Zwinkels voor Anniek Scheffers binnen de lijnen. Maar Utrecht kon hun goede spel vervolgen en maakte deze set af met 25-15.

In de beslissende vijfde set kwam de basisopstelling van Jumbo binnen de lijnen en dat bracht vertrouwen. De beide teams hielden elkaar lang in evenwicht en Utrecht wisselde met voorsprong van helft. Door de service van Demi van Es en Mariëlle Gerritsen kwam een ommekeer en kreeg Jumbo driemaal een kans om het af te maken, maar miste de overtuiging. Utrecht wist met een sterk spelende diagonaal de stand om te draaien en wist na twee pogingen deze set met 18-16 te winnen.

Voor Jumbo ZVH betekent dit verlies, dat het kampioenschap uit zicht is geraakt en kunnen zij alleen hopen dat koploper Volevo een fout maakt, maar door telkens met 4-0 te winnen staan zij steviger aan kop. Voor Jumbo ZVH staat de komende thuiswedstrijd op zaterdag in Swanla tegen de nummer vier Zaanstad 3 op het programma. Dit team zal weer een geduchte tegenstander zijn voor Jumbo ZVH en de dames kunnen de steun van het thuispubliek zeker nodig hebben. De wedstrijd begint om 16.15 uur.