top of page

Dames Jumbo ZVH vergeten het af te maken tegen Taurus

Zevenhuizen, de Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Taurus uit Houten. In een zenuwslopende wedstrijd wist na tweeënhalf uur Taurus via de setstanden 30-28, 29-31, 22-25, 25-23 en 11-15 de strijd met 2-3 te beslissen


Trainer/coach René van Essen had de beschikking over een smalle selectie, Inge van Tilburg en Sonja van Mil waren afwezig. Daarom stonden de volgende speelsters in het veld: Demi van Es, Chiara Broek, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin werd er aan beide kanten gespannen gespeeld. Beide teams zorgde voor een hoge servicedruk, waardoor er ook veel fouten in de servicepass voor kwam. Jumbo kon in deze set de service beter onder controle krijgen. Coach René van Essen wisselde regelmatig Marina Mijajlovic, met de spelverdeelsters wanneer deze als voorspeler kwamen. Zodat er meer steun in de pass kwam en meer aanvalsopties waren. In de eindfase werd het erg spannend de Zevenhuizense dames lieten een 24-20 voorsprong teniet doen. Maar konden met vereende krachten deze set alsnog met 30-28 winnend afsluiten.

Hetzelfde beeld zag het publiek ook in de tweede set. Nu wist Taurus met hun middenaanval het Jumbo moeilijk te maken. Maar met veel servicedruk en scores van Marleen van Vliet en Vera Bruggeman wisten de Zevenhuizense dames goed tegengas te geven. Ook nu wist Jumbo op setpoint te komen (24-23), maar Taurus gaf niet op en zorgde ervoor dat zij weer in de wedstrijd kwamen en konden nu deze set naar zich te trekken en met 29-31 te winnen.


In de derde set was het geloof bij Jumbo ZVH een beetje weg, daardoor wist Taurus snel op voorsprong te komen. Bij 4-9 achter wisselde coach Rene van Essen middenaanvalster Anniek Scheffers ten faveure van Tara van Zijl. Met veel vechtlust kwamen de dames van Jumbo toch nog dichtbij, maar konden niet verhinderen dat Taurus deze set met 22-25 won.

De teamsamenstelling die eindigde in de derde set bleef in de vierde set staan. Nu kon Jumbo ZVH wel meer druk op Taurus zetten. Vera Bruggeman zorgde ervoor dat Taurus bij 16-12 moest vluchten in een time-out. Dat had geen effect en regelmatig Marina Mijajlovic in te brengen aan het net voor de spelverdeelsters had voor de Zevenhuizense dames een goed resultaat. Jumbo zorgde met de 25-23 setwinst dat een vijfde set de beslissing moest brengen.

De beslissende vijfde set verliep tot de kantwissel gelijk op, daarna kon Taurus met een sterke servicebeurt het beslissende gat te slaan en kon met 11-15 de 3-2 winst binnenhalen.


Er had duidelijk meer ingezeten bij deze wedstrijd, aan vechtlust was geen gebrek.

Komende wedstrijd kan coach Rene van Essen weer over de complete selectie beschikken en spelen zij aanstaande zaterdag weer in eigen huis nu tegen streekgenoot Vollingo uit Gouda. Aanvang van deze wedstrijd is om 16.15 uur.

Bình luận


bottom of page