top of page

Dames Jumbo ZVH strijdend ten onder in promotiewedstrijd

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van het Amsterdamse Armixtos. In een spannende wedstrijd waarbij de beide teams elkaar niets toegaven wisten de Amsterdamse vrouwen via een vijf setter promotie afdwingen. Via de setstanden 28-26, 25-15, 17-25, 22-25 en12-15 werd de 3-2 winst binnen gehaald.


Trainer/coach Martin Rutten deed de begeleiding van het team alleen en had voor de dames versterking gekregen in de speelsters Marleen van Vliet en Flore Gravensteijn. Jumbo begon met de volgende basis in het veld: Rianne van der Stelt, Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman en libero Jolien van Dam.

De Zevenhuizense dames wisten met de aanvallen van Sonja van Mil de stand tot 6-6 in evenwicht te houden. Daarna nam Armixtos het heft in handen en kon met hun sterke aanval de stand op 6-10 te brengen. Bij deze stand nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out en kon daarna Mariëlle Gerritsen goed in stelling gebracht worden door Demi van Es en wist Jumbo het gat te verkleinen. Hierna volgde een spannende strijd, waarbij Jumbo de gasten onder druk kon krijgen en het verschil klein bleef.

Bij 19-20 voerde Jumbo ZVH, de wel bekende dubbele wissel uit Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg kwamen in het veld voor Demi van Es en Rianne van der Stelt. Nadat Sonja van Mil aan de service kwam, konden de Zevenhuizense dames de stand in hun voordeel brengen. Met een uitstekende middenaanval van Anniek Scheffers en Mariëlle Gerritsen werd de stand op setpoint 24-22 gebracht. Maar Armixtos wist het veerzilveren van dit punt tegen te houden en kwamen langszij. Bij 26-25 werd de dubbele wissel teruggedraaid en kon Rianne van der Stelt uiteindelijk de set met 28-26 uitmaken.

Jumbo ZVH nam in de tweede set gelijk het initiatief en wist Armixtos onder druk te zetten. Ook nu was de middenaanval een sterk wapen en diagonaal kon Vera Bruggeman haar punten scoren. Bij 10-5 nam Armixtos een time-out maar kon het score verloop niet direct veranderen. De Zevenhuizense dames wisten de ingeslagen weg goed te vervolgen en bleven optimaal scoren en deze set wist binnen gehaald worden door de verdedigende actie van libero Jolien van Dam, die de aanval van Armixtos direct over het net verdedigde en zo deze set voor Jumbo ZVH met 25-15 kon afsluiten.

Armixtos wist in de derde set de rollen gelijk om te draaien en kon met hun aanvallen direct een 0-3 voorsprong opbouwen, die coach Martin Rutten noopte tot het nemen van een time-out.

Dit mocht niet baten en bij 1-6 voerde Jumbo de dubbele wissel weer uit, Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg kwamen weer binnen de lijnen voor Demi van Es en Rianne van der Stelt. Er volgde een lichte opleving, waarbij Vera Bruggeman goed kon scoren. Er ontspon een spannende strijd, waarbij de beide teams veelvuldig en spectaculair verdedigden, maar Armixtos wist de lange rally’s meeer naar hun hand te zetten. De Zevenhuizense dames konden het tij niet keren, ondanks de vele aanmoedigen van de vele supporters. Coach Martin Rutten probeerde van alles en bij 7-12 kwam Flore Gravensteijn voor Vera Bruggeman in het veld. Dit bracht niet het gewenste resultaat en de gasten bleven Jumbo bestoken met hun service en snoei harde aanvallen. Bij 9-18 werd de dubbele wissel terug gedraaid en kon de opslag gelijk terug gepakt worden. In de eindfase wist Jumbo te weinig weerstand te geven en Armixtos kon deze set dan ook met 17-25 winnend afsluiten.

Jumbo leek in de vierde set het lek boven te hebben en wist weer via de midden aanvalsters en kon Rianne van der Stelt met haar service Armixtos onder druk zetten. De gasten namen bij 10-7 gelijk een time-out en wisten deze effect te maken, zodanig dat zij de score naar hun hand kon zetten. Bij 10-11 nam coach Martin Rutten een time-out om zijn ploeg op de goede weg te brengen. Dit lukte enigszins, Sonja van Mill wist met haar service een punt te scoren. Dit bracht een 12-12 stand te weeg. Hierna wist de blokkering van Armixtos de aanvallen van Jumbo goed te keren en was Jumbo genoopt om bij 12-15 de tweede time-out te nemen. Bij 12-17 kwam Flore Gravensteijn voor Sonja van Mil in het veld en bij 14-19 nam Inge van Tilburg het spelverdelen van Demi van Es over. In een spannende eindstrijd konden de Zevenhuizense dames de achterstand verkleinen, waarbij Flore Gravensteijn met haar opslag en Vera Bruggeman met haar aanvallen zorgde dat Armixtos bij 20-22 een time-out nam. Toch behield Armixtos de teugels vast in handen en kon uiteindelijk deze set ook naar zich toe trekken en met 22-25 winnend afsluiten en daarmee een vijfde set forceren.

In de vijfde set trad Jumbo aan met de selectie, die de vierde set afsloot. Ook in deze set wist Jumbo gelijk een lichte voorsprong te nemen en dit noopte Armixtos om bojn5-2 een time-out te nemen, Dit had effect en nu begon de scheidsrechter ineens op techniek te fluiten. Bij 7-8 werd eer van kant gewisseld en Jumbo wisselde Rianne van der Stelt voor Flore Gravensteijn, die gelijk kon scoren en de opslag terug haalde. In een boeiend gevecht wist Jumbo na de time-out bij 8-11 terug te komen. Met Flore Gravensteijn aan de opslag werd de stand weer gelijk getrokken. Die daarna weer werd gewisseld voor Rianne van der Stelt. Armixtos wist weer het initiatief te nemen en kon met een laatste service deze set afsluiten 12-15, daarmee promotie naar de tweede divisie te verkrijgen.

Voor de Zevenhuizense dames rest nu alleen een periode van rust, vakantie en nadenken over het volgend seizoen. Trainer/coach Martin Rutten heeft in deze wedstrijd kunnen zien dat zijn team een hoog niveau kan neerzetten, maar dat er beter met de spanning moet worden omgegaan. Voor alsnog lijkt het erop dat het voltallige team ook volgend seizoen bijeen blijft.Comments


bottom of page