top of page

Dames Jumbo ZVH pakken koppositie na 3-1 overwinning op Keistad

Amersfoort, zaterdag speelden de Zevenhuizense dames in Amersfoort tegen het team van AVV Keistad. In een boeiende wedstrijd wist Jumbo ZVH een 3-1 winst te behalen, via de setstanden 16-25, 23-25, 25-21 en 14-25. Daarmee nam Jumbo ZVH gelijk de koppositie in van de derde divisie.

Coach Cees van Mullem kon niet beschikken over de geblesseerde Rianne van der Stelt en de zieke Inge van Tilburg. De volgende basis kwam in het veld: Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Demi van Es, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Het eerste punt werd

door een tactische aanval van Marina Mijajlovic, die de bal ver over het blok wist te plaatsen. Ook Vera Bruggeman liet zich horen en kon mooie punten scoren en bracht de stand met 5-3 in het voordeel van Jumbo. De sfeer zat er goed in ondanks de stille hal. Na een geweldig punt van Sonja van Mil nam de coach van Keistad bij 11-6 een time-out. Met de tips van interim-coach Cees van /Mullen gingen de Zevenhuizense dames nog beter serveren. Wat de coach van de tegenstander ook probeerde, wisselen, time-outs maar Zevenhuizen was los. Julia Zwinkels verzorgde een aantal kill Blocks en de aanvallen van Vera Bruggeman kon Keistad niet terugkomen en Jumbo pakte deze set met 16-25.

In de tweede kwam Jumbo met dezelfde opstelling binnen de lijnen, Keistad nam meer het initiatief en zorgde voor meer aanvalsdruk, wat zorgde dat de Zevenhuizense verdediging en blokkering op scherp werd gezet. Op 5-4 achter wist Mariëlle Gerritsen een mooie prik bal te scoren. Door de goede set-up overnames van Jolien van Dam wist Jumbo naar 5-6 te komen. Toch kon Keistad nog terugkomen en wist Demi van Es te scoren, zowel aanvallend als serverend. Bij 12-9 nam coach Cees van Mullem een time-out en dat had gelijk effect. Er werden gelijk punten gescoord en met een sterk aanvallende Mariëlle Gerritsen werd weer afstand genomen 16-17. In deze fase van de strijd wist libero Jolien van Dam ijzersterk verdedigingswerk te laten zien. ZVH kwam door kill Blocks van Julia Zwinkels en de aanvallen op een 18-21 voorsprong. Deze werd vakkundig uitgewerkt naar een 23-25 setwinst.

Jumbo ZVH startte de derde set rommelig en daar maakte Keistad gebruik van. Het scoreverloop ging in het begin gelijk op. Met slim aanvalsspel van Marina Mijajlovic wist Jumbo voor te komen op 8-10. Deze voorsprong konden de Zevenhuizense dames niet vast houden en ondanks de twee time-outs die Jumbo coach moest nemen, waarbij het team weer dichtbij Keistad kwam. Maar op het eind trok de gastdames aan het langste eind en wonnen deze set met 25-21.

In de vierde set kwam Jumbo ZVH gedreven in het veld, inmiddels was Anniek Scheffers binnen de lijnen gekomen voor Julia Zwinkels. Door de harde aanvallen van Mariëlle Gerritsen en de aces van Sonja van Mil wist Zevenhuizen uitlopen naar 4-9. Demi van Es wist Anniek Scheffers vaker in stelling te brengen en mede daardoor kwam ZVH op 7-14. Ook serverend wist Jumbo in de persoon van Marina Mijajlovic een aantal punten te scoren. En met 14-25 werd deze set afgesloten en daarmee kon vier punten mee naar Zevenhuizen genomen worden,

Voor zaterdag 26 november staat de thuiswedstrijd in Swanla tegen het derde team van VC Utrecht op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is om 16.15 uur.