top of page

Dames Jumbo ZVH pakken hun tweede overwinning

Zevenhuizen, Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis hun tweede competitiewedstrijd en kregen het tweede damesteam van Inter Rijswijk op bezoek. De dames van Jumbo werden bij deze wedstrijd begeleid door Michelle van der Knaap – Bijl, die het coachen voor haar rekening nam, daar trainer Robin BHaggan niet beschikbaar was. De team sponsor in persoon van Bert van Keppel zag het team na een wisselvallige eerste set uiteindelijk via de setstanden 20-25, 25-18, 25-15 en 25-20 een 3-1 overwinning behalen.


Gelegenheidscoach Michelle van der Knaap – Bijl kon over de gehele selectie beschikken en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Demi van Es, Sonja van Mil, Marina Mijajlovic, Anniek Scheffers, Rianne van der Stelt, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. In de beginfase wist Jumbo met

een sterk aanvallende Rianne van der Stelt en sterke service snel naar een voorsprong komen. Bij 9-7 nam Inter Rijswijk hun eerste time-out. Dit had het gewenste effect en de service werd teruggehaald. De gasten wisten de score naar hun kant te brengen en 10-13 nam coach Michelle van der Knaap – Bijl een time-out. Er volgde nu een gelijk opgaande strijd, waarbij Inter Rijswijk vaker kon scoren. Bij 17-18 voerde Jumbo coach een dubbele wissel uit, Inge van Tilburg en Vera Bruggeman kwamen in het veld voor Rianne van der Stelt en Demi van Es. Het scoreverloop bleef in het voordeel van de gasten gaan en deze kon uiteindelijk deze set met 20-25 afsluiten.

In de tweede set bleef Vera Bruggeman in het veld staan en wist ook aanvallend sterk te scoren en Jumbo kwam met 8-4 voor en ondanks een time-out kon Inter Rijswijk het scoreverloop niet wijzigen. Blokkerend was Mariëlle Gerritsen niet te passeren en bij 13-7 begon Inter te wisselen. Dat hielp niet bij 19-13 kwam Julia Zwinkels voor Mariëlle Gerritsen aan de opslaglijn en kon met haar service gelijk een punt scoren. Bij 20-14 werd de wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Sonja van Mil deze set af te sluiten met haar aanval bij 25-18.

Ook in de derde set wist Jumbo de leidende rol te spelen, met Vera Bruggeman aan de service stoomden de Zevenhuizense dames naar 5-1 voorsprong. Toch konden de gasten terugkomen en bij 9-9 werd Demi van Es vervangen door Inge van Tilburg. De eerste de beste aanval werd gescoord en dit was het begin om verder uit te lopen. Jumbo bleef alert spelen en bouwde de voorsprong uit door een sterke service. Op het eind wist Anniek Scheffers met haar blok de set met 25-15 binnen te halen.

Inter Rijswijk startte de vierde set voortvarend en nam snel de leiding in het scoreverloop en bij 0-4 nam Jumbo coach haar time-out. Met de aanvallen van Julia Zwinkels en Sonja van Mil kwamen de Zevenhuizense dames weer in de wedstrijd en zorgde de midden speelsters voor punten zowel aanvallend als bij de opslag. Het scoren ging nu verder in het voordeel van Jumbo en Mariëlle Gerritsen kon met haar aanval deze set met 25-20 binnenhalen.

Door deze winst komt Jumbo ZVH op een vierde plaats na twee de speelde wedstrijden, waarbij de top drie er al drie gespeeld hebben.

Voor de Jumbo dames staat zaterdag 15 oktober een uitwedstrijd op het programma, dan spelen zij in Stolwijk tegen Dosko, de nummer drie van de ranglijst, aanvang wedstrijd 16.00 uur.


Sponsor Jumbo verlengt het contract met drie jaarComments


bottom of page