top of page

Dames Jumbo ZVH op tijd bij de les tegen Switch in Utrecht

Utrecht, donderdagavond speelden de Jumbo ZVH dames in Utrecht tegen fietsbezorgd.nl Switch en zagen een 2-0 voorsprong teniet gedaan worden maar konden toch nog de vijfde set in hun voordeel winnen. Via de setstanden 18-25, 19-25, 25-22, 25-16 en 14-16 werd de 2-3

Winst een feit.


Trainer/coach René van Essen startte met de volgende basis: Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De Jumbo ZVH dames begonnen de eerste set vanaf het eerste fluitsignaal sterk met Inge van Tilburg aan de opslag, die zorgde dat Switch onder druk kwam te staan en al snel tegen een 1-5 achterstand aan keek. De time-out bij 1-8 hielp niet veel. Jumbo bleef onder druk houden en zorgde dat het scoreverloop in hun voordeel bleef gaan, Met de laatste service beurt van Sonja van Mil werd deze set met 18-25 afgesloten.

Ook in de tweede set ging Jumbo ZVH op dezelfde voet door, nu was de service van Vera Bruggeman, die Switch op een achterstand van 1-6 bracht. Toch wist Switch het verschil te verkleinen, maar de Zevenhuizense dames konden hun eigen spel spelen. Coach René van Essen bracht regelmatig binnen de lijnen om wat meer aanvalskracht te hebben. Dit lukte goed en Jumbo ZVH wist ook deze set winnend afsluiten, nu met 19-25.

In de derde set kwam Marina Mijajlovic voor Sonja van Mil binnen de lijnen, door wat fouten in de service pass kwam Jumbo ZVH snel op achterstand en ontstond een ander spel. Toch wist Jumbo een 7-3 achterstand om te buigen naar een 7-9 voorsprong. Switch nam een time-out en deze had effect. Bij 14-11 nam Zevenhuizen coach René van Essen een time-out, dit had nog niet direct effect.

Bij 16-12 nam Demi van Es het spelverdelen over van Inge van Tilburg om een ander ritme te krijgen. In de eindfase kwam Sonja van Mil voor Vera Bruggeman in het veld en Jumbo kwam goed terug, maar kon niet verhinderen dat Switch deze set met 25-22 won.

In de vierde bleef de samenstelling die de derde set eindigde intact bij Jumbo. Er ontspon een spannende strijd, waarbij aan Zevenhuizense kant diverse malen een wissel tussen Sonja van Mil en Vera Bruggeman werd uitgevoerd. Switch wist een voorsprong te nemen en in de eindfase kwam Inge van Tilburg weer binnen de lijnen maar de thuisclub wist deze set met 25-16 winnend af te sluiten en zo een vijfde set af te dwingen.

Inge van Tilburg bleef in de vijfde set staan en in het begin ging het weer gelijk op. Met 8-5 werd van kant gewisseld, door een paar doortastende aanvallen van Marina Mijajlovic werd de achterstand omgebogen in een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Met Mariëlle Gerritsen aan de service werd deze set met 14-16 gewonnen. Hiermee blijft Jumbo ZVH in de top vijf meedraaien.


Voor de Zevenhuizense dames staat voor komende donderdag avond een bekerwedstrijd in concept op het programma. Dan zal Jumbo ZVH het in eigen huis om 19.45 uur opnemen tegen Limes uit De Meern.

Comments


bottom of page