top of page

Dames Jumbo ZVH op tijd bij de les.

Rijswijk, de Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in Rijswijk de return tegen het tweede team van Inter Rijswijk, de eerste competitiewedstrijd tegen hen werd in Zevenhuizen met 3-1 gewonnen. In deze wedstrijd zag het er in het begin goed uit en begonnen zij sterk. Daarna wist Inter Rijswijk meer grip op de wedstrijd te krijgen. Toch konden de Zevenhuizense dames via de setstanden 13-25, 25-16, 25-14, 24-26 en 6-15 een 3-2 winst te behalen en zo twee punten mee naar huis nemen.


Coach Cees van Mullem was afgereisd met een 10-koppige selectie en stelde de volgende basis in het veld; Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin nam Jumbo ZVH het initiatief en kon de verdediging van Rijswijk onder druk zetten. Jumbo liep al snel uit en bij 7-12 werd de eerste time-out door Inter aangevraagd. Jumbo liet zich niet van de wijs brengen en vervolgde hun opmars. Met een sterk serverende Vera Bruggeman wisten zij verder uit te lopen en volgde bij 10-20 de tweede time-out. Uiteindelijk kon ZVH deze set met de duidelijke cijfers afsluiten 13-25.

In de tweede set tapte Inter Rijswijk uit een ander vaatje en kon nu met hun service de verdediging van Jumbo laten zweten, Met deze strategie wisten de gastdames de Zevenhuizense dames onder druk te zetten en moest coach Cees van Mullem bij 7-2 zijn eerste time-out nemen. Dat hielp niet direct en bij 10-3 kwam Inge van Tilburg binnen de lijnen om het spelverdelen van Demi van Es over te nemen. Rijswijk bleef sterk spelen en bij 12-3 wisselde Jumbo nogmaals, nu kwam Rianne van der Stelt voor Vera Bruggeman in het veld. De opslag werd teruggehaald en bij 12-4 werd de wissel teruggehaald. Jumbo kon weer scoren en bij 14-6 werd door Rijswijk een time-out genomen. Dit stopte de score van Jumbo en kon Rijswijk verder uitlopen. In de eindfase wist Jumbo toch nog te scoren, maar het gat was te groot om te dichten en Inter Rijswijk nam met 25-16 deze set in hun bezit.

De derde set met een gewijzigde opstelling bij Jumbo, Julia Zwinkels had de positie van Anniek Scheffers overgenomen, kreeg eenzelfde scoreverloop en kon Jumbo tot 9-9 bijblijven. Daarna liep Rijswijk uit en kwam bij 16-9 Demi van Es het spelverdelen van Inge van Tilburg weer over. Ook nu was de druk van Rijswijk groot en wisten zij deze set met 25-14 te winnen.

Jumbo begon de vierde set met dezelfde opstelling als waar zij de derde set eindigde. Nu wist Jumbo wel het initiatief te nemen en kon een voorsprong opbouwen door een sterkere service. Bij 5-9 nam Rijswijk hun eerste time-out, dit had geen effect en met Sonja van Mil aan de opslag kon het gat groter maken aar 6-12. Inter Rijswijk wist hierna weer in de wedstrijd te komen en kon weer langszij komen. Bij 14-14 kwam Inge van Tilburgweer in het veld. Bij 19-15 nam Jumbo coach Cees van Mullem zijn tweede time-out en konden Zevenhuizense dames weer terugkomen, nu met Julia Zwinkels aan de service, die het Rijswijk lastig wist te maken. Hiermee kon de aanvallen van Rijswijk beter door Mariëlle Gerritsen geblokt worden. Bij 23-23 was de stand weer gelijk en door sterk verdedigend werk van Jolien van Dam en de aanvallen van Marina Mijajlovic werd deze set met 24-26 afgesloten.

De beslissende vijfde set begon moeizaam en Rijswijk zorgde ervoor dat Jumbo bij 5-3 de eerste time-out moest nemen. Hierna kwam Marina Mijajlovic aan de service en die wist te zorgen dat bij 5-8 van kant werd gewisseld. Jumbo ZVH had het heft nu in handen en bleef doorgaan, nu was Sonja van Mil aan de opslag een beslissende factor en Jumbo kon deze set met 6-15 winnend afsluiten en kon Jumbo de schade beperken.

Voor zaterdag 28 januari spelen de dames van Jumbo ZVH in eigen huis Swanla om 16.15 uur tegen het team van Dosko uit Stolwijk,Comments


bottom of page