top of page

Dames Jumbo ZVH met gemak naar volgende bekerronde

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH dames speelden donderdagavond in Swanla de bekerwedstrijd in de tweede ronde van groep A. Tegenstander VSTS uit Bodegraven staat in de derde divisie op een elfde plaats en kreeg in de competitie een 4-0 verlies te verwerken. De supporters wilde in deze bekerwedstrijd eenzelfde uitslag zien. Via de setstanden 25-12, 25-9 en 26-24 werd een 3-0 overwinning behaald en gaan de Jumbo dames naar de volgende ronde.


Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl kon in deze wedstrijd beschikken over de 16-jarige jeugdspeelster Izzy van Spengen. De volgende basis werd het veld ingestuurd: Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin wist Jumbo ZVH met een sterk serverende Vera Bruggeman en de

aanvallen van Marina Mijajlovic gelijk een 8-0 voorsprong op ter bouwen en nam de coach van VSTS zijn eerste time-out. De opslag werd teruggehaald en door slordig aanvalswerk aan Zevenhuizense zijde wist VSTS tot 9-5 bij te komen. Hierna wist Anniek Scheffers vanaf de opslaglijn weer de druk op de gasten te zetten en wist Mariëlle Gerritsen haar punten te scoren en werd het gat weer vergroot tot 16-6. Bij de stand 18-7 voerde coach Michelle van der Knaap-Bijl een dubbele wissel uit. Demi van Es en Izzy van Spengen kwam in het veld voor Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg. Jumbo gaf VSTS geen kans om in de wedstrijd te komen en met een verwoestende klap scoorde Sonja van Mil en nam deze set voor Jumbo in het bezit.

In de tweede set liet coach Michelle van der Knaap -Bijl de jeugdige Izzy van Spengen in het veld staan. Izzy van Spengen wist in de beginfase met haar aanvallen goed te scoren en Jumbo kon ook nu weer snel uitlopen naar grote voorsprong en VSTS nam bij 8-3 een time-out. Met Sonja van Mil en Anniek Scheffers aanvallend kwam Jumbo naar 13-3. Alles liep aan Zevenhuizense zijde voorspoedig, verdedigend wist Jolien van Dam de ballen van de grond te houden. Bij 16-4 nam de volgende jeugd speelsters haar intrede in het team, Mariëlle Gerritsen werd gewisseld voor Julia Zwinkels, Ook zij wist weer goed te scoren en bij 21-7 nam Demi van Es de positie van Inge van Tilburg over en wist met haar service de druk weer op VSTS te zetten. Deze set werd door Vera Bruggeman afgesloten met haar aanval en werd deze set met 25-9 afgesloten.


Jumbo kwam in de derde set met dezelfde samenstelling binnen de lijnen die de tweede set afsloot. VSTS wist nu Jumbo goed bij te houden, mede doordat de alertheid bij de Zevenhuizense dames wegviel, omdat de eerste twee sets zo gemakkelijk gewonnen werd. In deze set werd wat onfortuinlijke aanvalsfouten gemaakt en bleef VSTS goed aandringen, Bij 12-9 kwam Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman in het veld en werd bij 16-13 terug gewisseld. Maar na een sterke aanval van Vera Bruggeman, kwam Marina Mijajlovic weer in het veld nu voor Sonja van Mil. Toch bleef VSTS aandringen en nam coach Michelle van der Knaap-Bijl bij 17-15 een time-out om haar dames weer bij de les te krijgen. Er ontspon een spannende strijd en om zeker te zijn van setwinst werd bij 25-24 op matchpoint een dubbele wissel uitgevoerd en kwamen Inge van Tilburg en Mariëlle Gerritsen binnen de lijnen voor Izzy van Spengen en Demi van Es. Het matchpoint werd door Vera Bruggeman binnengesleept en kon Jumbo met 26-24 de winst pakken.

Gesterkt door deze winst, kunnen de dames vrijdag 9 december naar Koog aan de Zaan reizen om het om 21.15 uur op te nemen tegen de nummer drie van de derde divisie Zaanstad 3.

Comments


bottom of page