top of page

Dames Jumbo ZVH laten Zaanstad ontsnappen

Koog aan de Zaan, afgelopen zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Koog aan de Zaan tegen het derde team van Zaanstad. Dit goed ingespeelde team wist een 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Via de setstanden 21-25, 15-25, 25-15, 25-20 en 15-11 werd deze overwinning bewerkstelligd.


Trainer/coach René van Essen met assistent Michelle van der Knaap – Bijl stelde dezelfde basis als in de eerste competitiewedstrijd op binnen de lijnen. Ook nu was libero Jolien van Dam nog niet beschikbaar en haar functie werd weer overgenomen door Sonja van Mil. Jumbo ZVH speelde verder met Demi van Es, Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Marina Mijajlovic en Marleen van Vliet. Vanaf het begin namen de dames van Jumbo ZVH het initiatief en zorgde met hun service dat Zaanstad onder druk kwam te staan en wanneer Zevenhuizen aanviel wisten zij met hun plaatsballen de punten te scoren. Aan het einde van deze set verloor Jumbo hun focus en kon Zaanstad wat terugdoen. Maar Jumbo wist deze set met 21-25 winnend af te sluiten.

De tweede set gaf eenzelfde beeld, halverwege kwam Chiara Broek in het veld voor Demi van Es, de Zevenhuizense dames bleven nu als team spelen en kon nu met ruimere cijfers deze set binnen te halen, met 15-25 werd de 2-0 een feit.

In de derde set begon Jumbo zwak en kon de druk niet op Zaanstad zetten met hun service en ook de plaatsballen die in de eerste set doeltreffend waren werden nu door Zaanstad er met gemak eruit gelopen. Coach René van Essen bracht regelmatig

Vera Bruggeman voor Chiara Broek aan het net in en Tara van Zijl nam de positie van Anniek Scheffers over. Toch kon Jumbo niet als team in hun spel komen en moest toezien dat Zaanstad deze set met 25-15 won. In de vierde set kwam Demi van Es weer binnen de lijnen voor Chiara Broek. Er was bij Jumbo ZVH weinig oplossend inzicht en vermogen. Daardoor kon Zaanstad het spel maken, Voor Jumbo kwam Vera Bruggeman regelmatig aan het net voor Marina Mijajlovic, die wel aan de opslaglijn voor servicedruk wist te zorgen. Zaanstad bleef alert als team spelen en kon deze set ook met 25-20 winnend afsluiten.Aanstaande zaterdag spelen de Jumbo ZVH dames in Swanla tegen het team uit Driebruggen DVC, het team dat evenveel punten heeft maar één wedstrijd meer heeft gespeeld Aanvang is om 16.15 uur, dus hopelijk kan het thuispubliek een grote rol spelen.
Comentários


bottom of page