top of page

Dames Jumbo ZVH blijven winnen nu van Vollingo 2

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag het tweede team van Vollingo uit Gouda op bezoek. Vol vertrouwen gingen de Zevenhuizense dames de wedstrijd in en wisten hun goede spel van laatste dagen voort te zetten en deze wedstrijd via de setstanden 25-16, 25-20,16-25 en 25-16 met 3-1 te winnen. Daarmee kwamen de dames op een tweede plaats, met slechts één punt achter koploper Zaanstad 3


Coach Michelle van der Knaap-Bijl kon over de volledige selectie beschikken en stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic, Anniek Scheffers, Rianne van der Stelt, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames begonnen sterk aan deze eerste set en had in Rianne van der Stelt een echte pinch hitter. Met haar aanvallen wist Jumbo door te stoten naar 10-2. De gastdames wist de ingeslagen weg te vervolgen en liet Vollingo geen kans om in hun spel te komen. Mede door een sterke service wist Jumbo de boventoon te voeren. Uiteindelijk wist Vera Bruggeman deze set met haar smash af te sluiten bij 25-16.

In de tweede set wist Vollingo zich meer in de strijd te spelen en kon Jumbo wat meer onder druk te zetten. Jumbo wist met een goed verdedigende libero Jolien van Dam te zorgen dat de achterstand niet te groot werd. Bij 10-9 nam Inge van Tilburg het spelverdelen over van Demi van Es, met veel moeite wisten de Zevenhuizense dames punten te scoren. Marina Mijajlovic kon serverend en blokkerend punten scoren. Halverwege kwam bij 15-13 Sonja van Mil in het veld voor Marina Mijajlovic. Toch wist Vollingo door een wissel weer dichterbij te komen nam coach Michelle van der Knaap-Bijl bij 17-19 een time-out om haar spelers weer de weg te tonen. Na een smash werd de opslag teruggehaald en kon Rianne van der Stelt serverend de stand op 20-20 te krijgen. Daarna wist Jumbo met Mariëlle Gerritsen aan de service de beslissende voorsprong te nemen en kon deze set met 25-20 binnengehaald worden.


Vollingo wist in de derde set het spel te dicteren en had spelverdeelster Inge van Tilburg moeite om haar aanvallers goed te bedienen. Jumbo wist serverend nog het gat klein te houden. Bij 13-15 zette coach Michelle van der Knaap-Bijl op het midden Julia Zwinkels in voor Anniek Scheffers. Dit had niet het gewenste effect en Vollingo bleef punten scoren. Ook kwam Marina Mijajlovic binnen de lijnen voor Rianne van der Stelt. Ook dit zorgde niet dat Jumbo weer in de wedstrijd kwam. Op het eind wist Vollingo met hun blokkering de aanvallen van de Zevenhuizense dames keren en deze set met 16-25 binnenhalen.

In de vierde set kwam Demi van Es weer binnen de lijnen en zij kon met sterk spel de aanvallen van Jumbo meer te variëren. Ook aanvallend kwam Jumbo goed door en kon met haar blokkering punten scoren. Serverend werd Vollingo weer onder druk gezet en uiteindelijk kon Mariëlle Gerritsen met haar aanval de set met 25-16 uitmaken.

Voor zaterdag 5 november staat de uitwedstrijd van de dames van Jumbo ZVH in Bilthoven op de agenda. Zij spelen dan in Bilthoven tegen het team van Irene een ploeg die momenteel op een negende plaats staan.


Comments


bottom of page