top of page

Combinatie heren ZVH2 en ZVH3 kunnen Landgraaf niet verrassen.

Zevenhuizen, het tweede heren team van Zevenhuizen trad zaterdag aan met een selectie, die bestond uit een aantal spelers van het derde team, daar een aantal jeugdspelers van het tweede team, de strijd waren aan gegaan op de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap. Dit jongens A-team van Zevenhuizen wist in Panningen het kampioenschap te veroveren. In Zevenhuizen kon het combinatieteam net geen vijfsetter bewerkstelligen, Landgraaf kon via de setstanden 25-23, 21-25, 11-25 en 29-31 met 3-1 winnen.


Deze wedstrijd werd gecoacht door Bas Duiverman en stelde de volgende basis binnen de lijnen op: Julian Perdijk, Merijn Draijer, Sven Heijkoop, Luca van Hal, Luuk van Mullem, Jens Everaart en libero Casper de Graaf.

De heren van Zevenhuizen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en had aan Luca van Hal, de man die met zijn service voor onrust bij de bezoekers zorgde en zij al bij 7-3 een time-out moesten nemen. Deze service beurt eindigde an een netfout bij 9-4. Landgraaf liet zien, dat zij een beter ingespeeld team was en kwam langzaam maar zeker meer in hun spel. Zevenhuizen wist met aanvallen van Luuk van Mullem en de blokkering van Julian Perdijk voldoende punten te scoren om Landgraaf voor te blijven, Uiteindelijk wist Sven Heijkoop met zijn aanval het setpoint te verzilveren, 25-23.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen de tweede set in, Landgraaf was nu beter ingespeeld en wist gelijk een voorsprong te nemen. Maar Zevenhuizen gaf zich niet zomaar gewonnen en wist een 5-8 achterstand om te buigen naar een gelijke 8-8 stand. Er volgde een gelijk opgaande strijd en na 12-12 kon Landgraaf een groter gat slaan en nam gelegenheidscoach Bas Duiverman zijn eerste time-out bij 12-15. Dit had niet het gewenste resultaat en Landgraaf bleef scoren en kon deze set met 21-25 afsluiten.

Landgraaf ging in de verder op de ingeslagen weg en bij 2-6 nam Zevenhuizen de eerste time-out, die geen effect had. Om verandering in het Zevenhuizense spel te kregen kwam Arnie Tas als spelverdeler in het veld voor Luuk van Mullem en ging Jens Everaart weer als aanvaller aan de slag. Zevenhuizen moest weer wennen aan deze nieuwe opstelling en dat ging langzaam. Landgraaf maakte daar goed gebruik van en kon met een sterke service Zevenhuizen onder druk zetten en kreeg mede daardoor veel kansen om met hun blokkering punten te scoren. Deze set namen zij met 11-25 in hun bezit.

In de vierde set bleef Arnie Tas als spelverdeler staan en kon nu zijn aanvallers beter in stelling brengen. De Zevenhuizense heren, Merijn Draijer en libero Casper dec Graaf, konden nu de service beter verwerken en wisten nu een spannende strijd ervan te maken. De beide teams hielden elkaar lang in evenwicht en in de eindfase kon Zevenhuizen de verkregen setpoints niet verzilveren en na een moeizame strijd kon Landgraaf deze set met 29-31 winnend afsluiten.

Voor de Zevenhuizense heren maakte dit verlies niet veel uit, zij hebben zich heel goed weten te handhaven in de tweede divisie en gaan zaterdag de laatste competitiewedstrijd spelen in Berlicum tegen het team van Hands Up, de nummer vijf van de tweede divisie. Het tweede herenteam van Zevenhuizen staat met slechts één punt achter op deze ploeg op een zevende plaats. De wedstrijd begint daar om 18.00 uur en de heren gaan daar weer met een voltallig team naar toe.

Comments


bottom of page