top of page

Bekerwinst voor de dames Jumbo ZVH op Limes

Zevenhuizen, donderdagavond speelden de Jumbo ZVH dames in de tweede bekerronde tegen de nummer drie van de derde divisie A, het team van Limes uit De Meern. In een enerveert duel wisten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-20, 25-20 en 25-22 de bekerwinst zeker te stellen.


Bij afwezigheid van trainer René van Essen nam Michelle van der Knaap-Bijl de honneurs waar en haar team te begeleiden naar clean sweep.Jumbo ZVH trad aan met de volgende basis: Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Limes ging in de eerste set gelijk sterk van start met hun opslag en blokkering en Jumbo ZVH stond gelijk 0-3 achter. Aanvoerster Marleen van Vliet gaf richting aan de weg die Jumbo moet inslaan, door met een sterke service punten te scoren. De Zevenhuizense dames wisten onder begeleiding van de service van Marina Mijajlovic een achterstand om te buigen naar een 11-8

voorsprong. Deze werd vastgehouden, mede door een sterke blokkering en snoeiharde aanvallen van Vera Bruggeman. Limes wist in de eindfase door slimme, zachte aanvallen die lastig te blokkeren waren tot 21-19 bij te komen. Maar met een gedreven Mariëlle Gerritsen die blokkerend een punt scoorde en daarna met haar service zorgde dat het winnende setpunt 25-20 op het scorebord kwam.

Jumbo ZVH trad in de tweede set aan met dezelfde opstelling, ook nu weer was de service een geducht wapen om punten te scoren. Er ontspon een wisselvallige strijd waarbij beide teams elkaar lang in evenwicht hielden. Coach Michelle van der Knaap – Bijl wisselde regelmatig Demi van Es in voor Mariëlle Gerritsen aan de opslag lijn. Dit leverde de nodige punten op.

Bij 18-16 voerde Jumbo coach een dubbele wissel uit, Chiara Broek en Sonja van Mil kwamen binnen de lijnen voor Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg. De Zevenhuizense dames bleven alert spelen en had met Jolien van Dam, die in het achterveld de ballen van de grond hield en met sterke aanvallen van Marleen van Vliet kon deze set met 25-20 worden afgesloten.

In de derde set bleef Chiara Broek als spelverdeelster binnen de lijnen staan. Vanaf het begin nam Jumbo ZVH het heft in handen en zorgde met een sterke service voor veel druk op de verdedigers van Limes. Tara van Zijl zorgde met haar aanval dat de punten reeks werd geopend en Jumbo nam een voorsprong. Bij 11-7 zette Jumbo coach de jonge Sterre van Wensveen in het veld voor Vera Bruggeman. Nadat de coach van Limes een time-out nam bij 14-8, was Demi van Es weer aan de opslag verschenen.

Er werd direct een punt gescoord en Limes wist toch nog wat terug te doen. Door halfzachte aanvallen wist Limes de aansluiting vinden en bij 16-14 greep coach Michelle van der Knaap-Bijl naar een time-out. De opslag werd terug gehaald en met deze service kon Jumbo weer uitlopen. In deze eindfase, waarbij Limes toch weer bij kwam, werd bij 22-21 Vera Bruggeman weer voor Sterre van Wensveen, die nog niet voldoende kracht in haar aanvallen kon leggen. Marleen van Vliet wist na de sterke service van Demi van Es en het goed verwerkte aanval van Limes, de beslissende aanval voort Jumbo uit te voeren en de eindstand met 25-22 op de borden te brengen en daarmee Jumbo ZVH naar de derde ronde om de beker te brengen.

Voor de Zevenhuizense dames staat zaterdag 20 november om 12.00 uur weer een competitie wedstrijd op het programma. Dan spelen de Jumbo ZVH dames in Utrecht tegen het derde team van VV Utrecht, het team dat op de achtste plaats staat.

Comments


bottom of page