top of page

RECO ZVH gaat na verhitte strijd ten onder

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH tegen de nummer zes van de kampioenspoule Taurus uit Houten. In de eerdere ontmoetingen met dit team gingen de wedstrijden telkens gelijk op en werden deze pas in een vijfde set beslist. De Zevenhuizense heren gingen vol vertrouwen de wedstrijd in, maar konden tegen een ontketende Taurus en na een verhitte strijd, waarbij de scheidsrechter regelmatig een weerwoord kreeg, deze wedstrijd niet winnend afsluiten. Taurus won deze wedstrijd via de setstanden 24-26, 26-24, 23-25 en 16-25 en ging met 3-1 winst naar huis en gingen RECO voorbij op de ranglijst.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op in het veld: Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Ludrich Innocente, Ricardo Hofman en libero Mika Prins. RECO ZVH kreeg vanaf het begin te maken met een sterk serverende Finn Frielink, die met zijn service ervoor zorgde dat coach Kristian van der Wel bij 0-4 zijn eerste time-out moest gebruiken. RECO wist tergend langzaam beter in hun spel te komen en wist door sterke aanvallen van Cain van Hal en Ludrich Innocente punten te scoren.

Toch bleef Taurus het heft in handen houden en bij 11-17 kwamen door een dubbele wissel van coach Kristian van der Wel van Timothy Scheffers en Gianno Beij voor van Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg. In deze fase van deze set kwam door de sterke blokkering van Ricardo Hofman en Ludrich Innocente het gat gedicht worden en kon RECO zelfs een 24-23 voorsprong nemen. Taurus herstelde zich goed en met de topscorer Dylan Boerefijn (34 punten) in hun midden werden na drie aanvallen de set met 24-26 binnen gehaald. In de tweede set bleven Gianno Beij en Timothy Scheffers binnen de lijnen staan. Toch wist Taurus weer de druk op RECO leggen en moest er alweer snel een time-out komen om de Zevenhuizense heren weer op het juiste pad te krijgen.

Dit lukte en door meer de midden aanvallers in te zetten kon RECO met 1108 voorkomen en nam coach Eric Gras van Taurus zijn eerste time-out. Deze zorgde ervoor dat Taurus op gelijke hoogte kwam. Bij 20-19 kwam Chris van Mullem in het veld voor Ricardo Hofman. Dit bleek later een gouden wissel te zijn. Taurus wist bij 22-24 een setpoint maar kon die niet verzilveren. RECO kon de opslag overnemen en had in Chris van Mullem de aanvaller die goed wist te scoren en de set met 26-24 wist te winnen voor RECO ZVH.

Ook in de derde set nam Taurus het heft in handen en liepen de Zevenhuizense heren achter de feiten aan, en moest al snel gegrepen worden naar een time-out. Thomas van Rij kwam achterin nog even voor Cain van Hal binnen de lijnen en werd na enkele acties weer teruggewisseld. Bij 11-14 kwamen Ricardo Hofman en Bram Wiltenburg weer in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Hierdoor werd het aanvalspatroon van RECO anders en kon ZVH het gat kleiner maken tot 20-21.

In deze fase werd een verhitte strijd bevochten en werd meerdere malen de scheidsrechter aangesproken om zijn beslissingen toe te lichten. Coach Eric Gras nam al snel zijn twee time-outs en dit had effect. Taurus pakte de draad weer op en kon deze set met 23-25 winnend afsluiten. De vierde set gaf een zelfde beeld te zien, RECO ZVH werd weer onder druk gezet en maar kon nu niet daar onderuit komen. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles wissels, time-outs maar konden niet op tegen het aanvalsgeweld van Taurus die in deze vierde set heerste. Ondanks de aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek, ging won Taurus met 16-25 deze set en nam zo de drie punten mee naar Houten, Daarmee is RECO gepasseerd op de ranglijst.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag 14 maart om 20.00 uur de wedstrijd in Apeldoorn tegen de huidige koploper en titelkandidaat Draisma Dynamo op het programma.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (Gianno Beij(16)), Max Nieuwstad (5)(Timothy Scheffers(2)), Ricardo Hofman(5)( Chris van Mullem (7)), Cain van Hal(9)(Thomas van Rij), Ludrich Inocente (15), Benjamin Parkinson (6), Mika Prins (L)

Taurus: Finn Frielink (7) (Jens de Hoogh(5)), Leroy Boerefijn (6), Lars Groeneveld(2)( Jorg de Waard (4)), Dylan Boerefijn (34), Timo Gras (13), Daan Haanappel (3), Mats Bleeker (L).

bottom of page