top of page

Dames Jumbo ZVH niet opgewassen tegen koploper

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen de koploper van de derde divisie Scherp volleybal USV Protos uit Utrecht. De Utrechtse dames lieten direct zien waarom zij aan kop staan en zette ZVH onder druk. Via de setstanden 20-25, 17-25, 17-25 en 22-25 werd een 4-0 overwinning geboekt en daarmee namen zij vijf punten mee naar huis.

Trainer/coach René van Essen kon vanwege studie verplichtingen niet beschikken over Loekie Sterkenburg, De volgende basis kwam in het veld: Demi van Es, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Tara van Zijl en libero Jolien van Dam. De dames van USV Protos wisten door een sterke aanval en hechte blokkering snel een riante voorsprong te nemen, waardoor coach René van Essen bij 4-10 zijn eerste time-out moest nemen. De aanwijzingen hadden effect en Mariëlle Gerritsen kon direct scoren en de opslag terug halen. Dit was helaas van korte duur en USV ging weer op dezelfde voet door en bleef veel grip houden op de Zevenhuizense aanvallen, de blokkering zat goed dicht. Bij 14-20 werd de tweede time-out door René van Essen genomen en kwam er wat meer verbetering in het spel van Jumbo ZVH. In de eindfase wist Demi van Es met haar service te scoren en nam de coach van Protos bij 18-22 een time-out, deze zorgde ervoor dat de Utrechtse dames weer bij de les waren en met 20-25 werd deze set binnen gehaald. De tweede set gaf een zelfde beeld te zien, USV Protos wist met hun service Jumbo ZVH onder druk te zetten en weer snel op voorsprong te komen. Sporadisch wisten de Zevenhuizense dames via Tara van Zijl en Vera Bruggeman te scoren.

Bij 4-12 wisselde coach René van Essen, Demi van Es voor Chiara Broek. Hierna wist Sonja van Mil het gat te verkleinen, door een sterke service reeks uit te voeren naar 8-13. Na een gelijk opgaande strijd wist Marleen van Vliet door haar succesvolle aanvallen de USV coach bij 14-16 een time-out laten nemen. Dit had effect en USV ging krachtiger aanvallen en kon nu deze set met 17-25 afsluiten.

Coach René van Essen bracht in de derde set Rianne Hulst voor Sonja van Mil binnen de lijnen. Deze set begon hoopvol voor de Zevenhuizense dames, die USV in het begin goed bij kon houden. De eigen service kon nu USV onder druk zetten en bij 8-8 nam USV coach zijn eerste time-out, dit had geen effect Jumbo ZVH bleef scoren. Bij 12-12 nam Sonja van Mil de positie van Vera Bruggeman over. USV wist in deze fase weer alles op orde te brengen en kon weer uitlopen.

Bij 15-20 kwam Vera Bruggeman weer in het veld, Jumbo ZVH kon nog een paar punten scoren maar de Utrechtse dames sloten deze set met 17-25 af. In de vierde set wist Finola Parkinson met haar service USV onder druk te zetten en zorgde dat Jumbo ZVH op voorsprong kwam. Bij 9-5 nam USV coach zijn eerste time-out, hierna kwamen zij weer meer in het spel. In de eindfase wist USV de 21-15 achterstand weg te werken en konden de Zevenhuizense dames de 22-20 voorsprong niet vasthouden en USV met een sterke servicebeurt en een krachtige aanval deze ombuigen naar 22-25 setwinst. Hiermee versterkte USV Protos hun koppositie.

Zaterdag 14 maart spelen de Jumbo ZVH dames in Leidschendam om 16.00 uur tegen Volevo, de nummer zes van de competitie.