top of page

RECO ZVH doet zich zelf tekort

Zevenhuizen, woensdagavond speelden de heren van RECO ZVH tegen de nummer vier van de kampioenspoule Sliedrecht Sport uit Sliedrecht. De Zevenhuizense heren gingen vol vertrouwen de wedstrijd in, maar kregen een zeer gemotiveerd team tegen over zich. Dit bleek ook in het scoreverloop. Sliedrecht Sport nam via de setstanden 21-25, 22-25, 25-23 en 18-25 de winst met naar huis.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Ludrich Innocente, Chris van Mullem en libero Mika Prins binnen de lijnen. Sliedrecht Sport startte gelijk met een sterk blok het score verloop. RECO ZVH kon met een aanvallende Max Nieuwstad de score tot 5-6 bijhouden. Daarna werd door veel servicedruk door de gasten het gat vergroot en nam coach Kristian van der Wel al snel bij 5-8 een time-out om zo de opslag weer terug te halen, dit lukte, maar Sliedrecht Sport was niet van hun stuk te brengen. De Zevenhuizense heren bleven de gasten op afstand volgen en na de tweede time-out en de spelerswissel bij 15-19 van Ricardo Hofman voor Chris van Mullem kwam RECO weer dichterbij.

Met Cain van Hal in de aanval moest coach Paul van der Ven bij 18-20 een time-out nemen om zijn ploeg weer op het juiste pad te krijgen en dat lukte zo goed dat een 21-25 set winst hen ten deel viel. In de tweede set ging in de beginfase de strijd meer gelijk op. Toch wist Sliedrecht Sport een lichte voorsprong te nemen en coach Kristian van der Wel wilde wat andere aanvalspatronen krijgen, dit wilde hij bewerkstelligen door de aan betere hand zijnde Timothy Scheffers in het veld te brengen voor Bram Wiltenburg bij de stand van 6-8. De midden aanvallers Ludrich Innocente en Benjamin Parkinson werd in stelling gebracht en RECO de stand recht te trekken tot 13-13. Sliedrecht bleef de gastheren bestoken met een lastige service en nam weer een voorsprong die door RECO weer teniet werd gedaan tot 20-20. In de eindfase bleef het spannend en kon Ricardo Hofman met zijn service zorgen dat Sliedrecht een time-out moest nemen en dat had het effect dat zij deze set met 22-25 winnend kon afsluiten.

RECO tapte in de derde set uit een ander vaatje en kon met een sterke aanval van Cain van Hal een voorsprong opbouwen.

Ook wist libero Mika Prins vaak met spectaculaire reddingen de bal in het spel houden en werd er steeds vaker de rally’s gewonnen. Toch bleef Sliedrecht Sport aandringen en kon na 24-18 achter zich weer oprichten en via aanvallen, die gebruik maakten van het Zevenhuizense blok dichterbij komen. Bij 24-22 voerde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit en kwamen Gianno Beij en Timothy Scheffers binnen de lijnen oor Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg.

Op het nippertje wist Benjamin Parkinson de set binnen te slepen en met 25-23 kwam de set in handen van RECO. De supporters van RECO hoopten dat de ingeslagen weg een vervolg kreeg, maar in de beginfase werd gekenmerkt door veel service fouten aan beide zijden. Bij 13-12 kwam Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Ludrich Innocente. Sliedrecht Sport had het ritme weer te pakken en nam afstand. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde time-outs, dubbele wissel en bij 14-19 een wissel Thomas van Rij voor Ricardo Hofman, RECO kon de opmars van Sliedrecht niet stoppen. De gasten uit Sliedrecht wisten ook deze set met 18-25 winnen en daarmee de winst naar huis te nemen.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag alweer de volgende krachtmeting op het programma. Om 19.30 uur zal in Swanla de wedstrijd tegen Taurus uit Houten gespeeld worden, in deze wedstrijd hebben de Zevenhuizense heren kansen om punten te scoren. De vorige wedstrijden werden beëindigd in vijfsetters.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (3)(Gianno Beij(1)), Max Nieuwstad (14)(Timothy Scheffers), Chris van Mullem (1) (Ricardo Hofman(10))(Thomas van Rij), Cain van Hal(12), Ludrich Inocente (7) (Jan-Jaap van Schuylenburg), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)

Sliedrecht Sport: Niels Vermeulen (5)(Rick van der Sluis (1)), Michael van Leeuwe (3) (David Azantinlow(6)), Yorick de Groot (21), Bart Yark (13), Wessel Anker (8), Gerard Baan(7) (Marius den Hartog (1)), Mart de Groot(L)