top of page

RECO ZVH kan Orion niet bijhouden

Doetinchem, de heren van RECO ZVH gingen voor se tweede wedstrijd in de kampioenspoule naar Doetinchem om het op te nemen tegen de Active Living Orion. De Zevenhuizense heren wilden de vorige ontmoeting tot een beter resultaat te komen. Maar Orion was gebrand op een snelle overwinning en wist deze via de setstanden 25-18, 25-15 en 25-17 een 3-0 overwinning te behalen en daarmee een plaats hoger op te komen.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op in het veld: Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Ludrich Innocente, Chris van Mullem en libero Mika Prins binnen de lijnen. Orion zorgde met hun sterke service ervoor dat de verdediging van RECO ZVH onder druk kwam te staan. In de begin fase konden de Zevenhuizense heren nog enigszins in het spoor van Orion blijven. Bij 14-13 nam Orion een time-out en dit had effect, Orion liep gelijk weer verder uit en ZVH kon alleen op afstand volgen. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde, een dubbele wissel waarbij Timothy Scheffers weer achterin het veld zijn ploeg stuurde en Gianno Beij kwam er in om de aanvallen van Orion te keren. In eindfase liet Orion geen steek vallen en met 25-18 werd deze set binnengehaald.

In de tweede set verliep de scoren op gelijke wijze. Ook nu weer kon RECO in de begin fase bijhouden, maar wanneer Orion sneller ging spelen, moesten de Zevenhuizense herren afhaken. Coach Kristian van der Wel wisselde Ricardo Hofman voor Cain van Hal en Thomas van Rij nam de plaats van Chris van Mullem in. Voor Orion maakte dat niet uit en zij gingen door op de ingeslagen weg en nam met 25-15 deze set in hun bezit.

In de derde set kwam Jan Jaap van Schuylenburg voor Ludrich Innocente in het veld. RECO wist in deze set in het begin Orion onder druk te zetten, maar na een time-out van Orion was dit van korte duur. Orion wist weer in hun ritme te komen en zorgde met een sterkere blokkering de aanvallen van RECO te keren. Het tempo van Orion lag te hoog voor de Zevenhuizense heren, die alleen maar achter de feiten aan konden lopen. Deze set werd uiteindelijk met 25-17 door Orion afgesloten. Daarmee kwam Orion op een derde plaats te staan en zijn Sliedrecht Sport voorbij gestreefd.

De heren van RECO ZVH krijgen het komende week druk. Op woensdag 4 maart staat de thuiswedstrijd in Swanla om 19.30 uur tegen Sliedrecht Sport op het programma. Daarna zal op zaterdag 7 maart in Swanla om 19.30 uur de wedstrijd tegen de nummer zes Taurus uit Houten gespeeld worden. In deze wedstrijd hebben de Zevenhuizense meer kans op een overwinning.

Opstelling teams:

Active Living Orion: Pim Kamps (2) (Noah van Dam), Adam White (12), David Bes (12), Jannes van der Ham (14), Peter Ogink (8), Bas van Bemmelen (15), Leuan Lamb (5), Rob Jorna (L) (Jordi van Andel(L))

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (2)(Gianno Beij(1)), Max Nieuwstad (10)(Timothy Scheffers), Chris van Mullem (6)(Thomas van Rij), Cain van Hal(2)(Ricardo Hofman (4)), Ludrich Inocente (3)(Jan-Jaap van Schuylenburg), Benjamin Parkinson (9) , Mika Prins (L)

bottom of page