top of page

Bekerwinnaar Lycurgus te sterk voor RECO ZVH

Zevenhuizen, zaterdag werd de eerste wedstrijd in de Kampioenspoule gespeeld en in Swanla was de bekerwinnaar SAMEN .Lycurgus de tegenstander, wat min of meer verwacht werd, werd bewaarheid. Via de setstanden 14-25, 18-25 en 17-25 werd de 3-0 winst voor Lycurgus afgesloten.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon nog steeds niet beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers. Voor deze wedstrijd werden Gianno Beij, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Chris van Mullem, Ludrich Innocente, Ricardo Hofman en libero Mika Prins. In het begin wist RECO ZVH de Groningers nog bij te houden tot 6-7. Daarna wist Lycurgus door een sterke service uit te lopen en moest coach Kristian van der Wel bij 6-10 een time-out nemen. Ludrich Innocente kon met zijn aanval de opslag terug halen, maar RECO ZVH kon dit niet doorzetten.

Lycurgus deed er nog een schepje bovenop en wist met een serie van onhoudbare services het gat groter te maken. Ondanks een tweede time-out konden de Zevenhuizenaren het tij niet keren en kon RECO niet in hun spel komen. Sporadisch werd aan Zevenhuizense kant punten gescoord, maar Lycurgus kon deze set met 14-25 afsluiten. De tweede set begon goed, maar dit was helaas van korte duur. Al snel moest een time-out genomen worden en RECO kon mondjesmaat scoren. Bij 7-12 nam Cain van Hal de positie van Chris van Mullem over en wist gelijk te scoren. Lycurgus kon nu geen grote stappen maken en bleef RECO in hun spoor de punten bij elkaar sprokkelen. In de eindfase probeerde coach Kristian van der Wel nog wat blokkeer kracht aan het net te krijgen en kwam Max Nieuwstad aan het net voor Bram Wiltenburg, dit had niet het gewenste effect en bij 17-23 kwam de terugwissel.

Lycurgus dacht het snel af te kunnen maken, maar het eerste setpoint werd door Benjamin Parkinson teniet gedaan. Lycurgus pakte deze set in met 18-25.

RECO ZVH wist in de derde set meer tegenstand te geven en wist een grote achterstand te verkleinen. Bij 6-11 werd door coach Kristian van der Wel Max Nieuwstad in het veld gebracht voor Gianno Beij. Hierna wist RECO het gat te verkleinen en zorgde ervoor dat Lycurgus coach bij 13-15 een time-out moest nemen. Dit had gelijk effect en de Groningers wisten de draad weer op te pakken en deze set met 17-25 te winnen. Daarmee een goed begin van de beslissende fase te maken.

Voor RECO ZVH staat zaterdag 29 februari om 20.00 uur de wedstrijd tegen de nummer vier van de kampioenspoule in Doetinchem tegen Active Living Orion op het programma.

Voor woensdag 4 maart spelen de heren van RECO ZVH weer in eigen huis om 19.30 uur tegen Sliedrecht Sport uit Sliedrecht.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (1), Gianno Beij (7) (Max Nieuwstad ), Chris van Mullem (2) (Cain van Hal(6) ,Ricardo Hofman (3)(Thomas van Rij), Benjamin Parkinson (6), Ludrich

Innocente (4), Mika Prins (L)

SAMEN Lycurgus: Geoffrey van Gent (11), Dennis Borst (9), Stijn Held(4) (Sam Gortzak(2)), Bennie Tuinstra (13), Frits van Gestel (14), Sander Scheper (5), Steven Ottevanger (L)

bottom of page