top of page

Dames Jumbo ZVH blijven optimaal scoren

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag wisten de dames van Jumbo ZVH de ingeslagen weg te vervolgen en wederom de volle winst in eigen huis te behouden. Tegenstander was het uit Utrecht afkomstige fietsbezorgd.nl Switch, via de setstanden 27-25, 25-12, 25-23 en 25-17 werd de 4-0 op de borden gezet.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over Marleen van Vliet en enkele speelsters waren niet helemaal fit, waardoor ook Sam Scheffers uit dames 3 op de bank plaats nam. De basis, die binnen lijnen kwam bestond uit: Chiara Broek, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Rianne Hulst, Vera Bruggeman, Loeki Sterkenburg en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin van de eerste set was het duidelijk met welke intenties de dames van Switch naar Zevenhuizen was gekomen, punten mee naar huis te nemen. Switch zette met veel risico in hun service de passlijn van Jumbo ZVH onder leiding van Jolien van Dam danig onder druk.

De Zevenhuizense passers wisten de druk goed te verwerken en spelverdelend wist Chiara Broek. voldoende variatie te creëren in de aanval om Switch niet al te grote serviceseries te laten maken. Jumbo ZVH liet zich ook niet onbetuigd en kon met hun service Switch onder druk zetten, waardoor bij hen ook foutjes in de aanval kwamen. Rianne Hulst kon met haar service in de eindfase, de laatste punten met haar team binnen slepen en de set met 27-25 afsluiten. De tweede set gaf in het begin een gelijk opgaande strijd te zien. Toch wist Jumbo ZVH met Sonja van Mil aan de service een sterke serie van punten neer te zetten. Switch had moeite om tot aanvallen te komen en anders waren de aanvallen een prooi voor de stofzuigers Sonja van Mil en Jolien van Dam. De kansen die Jumbo ZVH daarmee kreeg wisten Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen om te zetten in overtuigende aanvallen. De coach van Switch probeerde met wissels het tij te keren maar dat mocht niet meer baten en ZVH was niet te stoppen.

Loeki Sterkenburg deed blokkerend uitstekend werk en Rianne Hulst bleef ontstopbaar voor de blokkering van Switch. Dit leidde tot een 25-12 setwinst voor Jumbo ZVH

Switch begon in de derde set weer voortvarend en met een alles of niets spel, en met enkele andere speelsters in het veld werd een voorsprong opgebouwd. Jumbo ZVH vertrouwde op hun eigen spel en werd de achtervolging ingezet. Wederom was de service van Sonja van Mil een belangrijk wapen. Maar ook de services van Loeki Sterkenburg zorgde voor druk op de passlijn van Switch. Aanvallend wist Jumbo ZVH veelvuldig te scoren. Tot op het eind werd het een spannende strijd, die alsnog met 25-23 in het voordeel van Jumbo ZVH werd afgesloten.

Coach René van Essen startte in de vierde set met Demi van Es voor Chiara Broek als spelverdeelster. Vanaf het begin wist Demi van Es een prima niveau neer te zetten en veelvuldig haar aanvallers in scoringspositie te brengen. Na een ruime voorsprong van Jumbo ZVH bleef Switch strijden om het laatste punt. Met de serviceserie van Rianne Hulst werd de stand naar 23-16 gebracht. Op 24-17 kwam Sam Scheffers in het veld voor haar bijdrage aan het spel en dat deed ze met een moeilijke service die Switch niet onder controle kreeg, waarna Vera Bruggeman er voor zorgden dat uiteindelijk ook het laatste punt (25-17) in Zevenhuizen bleef.

Voor de dames van Jumbo ZVH betekende deze vijf punten, dat zij steviger op de tweede plaatst staan. Voor de eerste volgende wedstrijd, ook weer in Swanla komt op zaterdag 7 maart de koploper Scherp Volleybal - USV Protos uit Utrecht naar Zevenhuizen. Deze wedstrijd begint om 16.15 uur. Na de wedstrijd van de Zevenhuizense zitvolleyballers tegen VC Allvo om 14.15 uur. Kom naar Swanla om de teams aan te moedigen, zij hebben het zeker nodigen tegen deze team die koploper zijn in hun competitie.