top of page

RECO ZVH bereidt zich voor op de Kampioenspoule

Doetinchem, zaterdag gingen de heren van RECO ZVH naar Doetinchem om het op te nemen tegen de Active Living Orion, de huidige nummer vier van de ranglijst en regerend landskampioen. Voor de Zevenhuizense heren stond geen druk op de wedstrijd, waar Orion nog moet strijden om de derde plaats te veroveren. Orion begon gelijk hun intenties aan te geven en zette RECO onder druk wat resulteerde in een 3-1 overwinning, die via de setstanden 25-12, 25-20, 23-25 en 25-13 werd bewerkstelligd

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers, vanwege zijn knie problemen. In het kader van de voorbereiding stelde de coach niet zijn bekende basis op in het veld. Daarom werd begonnen met Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Ludrich Innocente en libero Mika Prins binnen de lijnen. Orion wist vanaf het begin de Zevenhuizense verdediging onder druk te zetten waardoor de aanval in kracht inboeten. Bij 9-4 moest coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out nemen om zij ploeg op de rail te krijgen.

Orion kon met hun middenaanvallers flink scoren, terwijl RECO mondjesmaat kon scoren via Cain van Hal en Ricardo Hofman. Bij 19-6 bracht coach Kristian van der Wel Gianno Beij binnen de lijnen voor Max Nieuwstad. Orion bleef doorgaan en kon zo deze set met 25-12 winnend afsluiten. In de tweede set kwam RECO weer met zijn begin opstelling, maar nu waren de spelers meer op elkaar ingespeeld en opende Ludrich Innocente de score. Er ontspon een gelijk opgaande strijd waarbij Max Nieuwstad zowel blokkerend als aanvallend nu wel wist te scoren. Bij 10-12 vluchtte de coach van Orion in zijn eerste time-out.

Dit had even effect, maar RECO had de weg gevonden en wist met Ludrich Innocente in de aanval en zijn blok te zorgen dat Orion bij 6-18 hun tweede time-out moest nemen. Deze had meer effect en langzaam maar zeker wist Orion voor komen en nam RECO bij 19-18 de eerste time-out. Tot 20-20 was de set in evenwicht, daarna wisten de aanvallers van Orion beter te scoren via het blok van Zevenhuizen. Op het einde waren de blocks van Orion de oorzaak dat bij 23-20 de laatste time-out van RECO genomen moest worden. Dit had niet het gewenste effect en Orion kon deze set met 25-20 winnend afsluiten.

RECO wist in de derde set vanaf het begin Orion goed partij te geven en het scoreverloop ging op en neer. Bij 10-9 bracht RECO coach Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Benjamin Parkinson. RECO kon nog niet tot scoren komen en bij 12-9 volgde de time-out. Deze had effect en langzaam maar zeker wist RECO gelijk te komen en moest Orion weer naar een time-out grijpen bij 14-14. In deze fase liep de score wat chaotisch, coach Kristian van der Wel dacht een time-out te nemen bij 17-15, maar dit bleek door een netfout aan Orion zijde toch bij 16-16 te zijn. Door een sterke service moest Orion bij 16-17 gelijk een time-out nemen.

Toch bleef RECO sterk spelen in deze fase van de set en kon Cain van Hal met zijn blok en snoeiharde aanval, zorgen dat de coach van Orion bij 18-21 zijn eerste spelverdeler Pim Kamps weer in het veld bracht voor Noah van Dam. Dit had wel effect, de Orion aanval ging beter en Orion naderde op één punt. Maar bij 23-24 wist Max Nieuwstad deze set met 23-25 uit te slaan. In de vierde set begon RECO goed, maar Orion was erop gebrand om zich niet nog een keer te laten verrassen. Na 1-3 was de aanvalsmachine van Orion weer op stoom en kon doorstoten naar 6-3 en werd na de time-out van RECO de opslag terug gehaald. Helaas van korte duur, er werd weer een foute service afgeleverd en Orion ging op dezelfde voet door. Nadat coach Kristian van der Wel al zijn time-out gebruikt had, kwam hij bij 15-10 met een verrassende dubbele wissel, in het veld kwamen Thomas van Rij en Gianno Beij voor Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg. Zowel vriend als vijand waren verrast om Thomas van Rij als spelverdeler zien te acteren.

Zelfs Orion was even van slag en de coach van Orion nam gelijk bij 15-11 een time-out om dit alles te laten bezinken bij zijn team. Zij waren daar snel overheen en konden weer op de ingeslagen weg verder gaan. Bij 18-11 werd de dubbele wissel teruggedraaid, dit had geen effect en Orion bleef scoren door het midden.

Uiteindelijk werd deze set afgesloten door Orion met 25-13.

Voor coach Kristian van der Wel was deze wedstrijd zeer informatief en gaan de heren zich nu opmaken om het aanstaande zaterdag 8 februari het in Apeldoorn op te nemen om 20.00 uur tegen de koploper van de eredivisie Draisma Dynamo

Opstelling teams:

Active Living Orion: Pim Kamps (5) (Noah van Dam), Adam White (14), David Bes (9), Jannes van der Ham (14), Peter Ogink (9), Bas van Bemmelen (16), Rob Jorna (L) (Jordi van Andel(L))

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (2)(Gianno Beij), Max Nieuwstad (13)(Thomas van Rij), Cain van Hal(11), Ludrich Inocente (9), Ricardo Hofman (11), Benjamin Parkinson (4) (Jan-Jaap van Schuylenburg), Mika Prins (L)

bottom of page