top of page

Moeizame winst voor dames Jumbo ZVH

Driebruggen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Driebruggen tegen het team van DVC, van te voren was al ingeschat dat dit een lastige en moeilijke wedstrijd zou worden. Dit werd het ook, maar via de setstanden 22-25, 25-23, 22-25 en 20-25 werd toch een 3-1 overwinning behaald. Daarmee blijven de Zevenhuizense dames in de race voor PD-wedstrijden.

Trainer/coach René van Essen met assistent Michelle van der Knaap-Bijl, stelde de volgende basis in het veld Chiara Broek, Rianna Hulst, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Tara van Zijl en libero Jolien van Dam. Het team van DVC had personele problemen, door veel blessures. Daarom traden ze aan met een geïmproviseerd team en deze konden dan ook vrijuit spelen.

Jumbo ZVH speelsters begonnen gespannen aan de wedstrijd en gingen teveel geforceerd aan de slag. De passing aan Zevenhuizense zijde lag te scherp op het net en punt voor punt kon Jumbo beter in het spel komen. In de eindfase wisselde coach René van Essen Sonja van Mil voor Rianne Hulst om de verdediging te versterken. Dit zorgde er mede voor dat Jumbo ZVH deze set met 22-25 winnend afsloot. Jumbo ZVH begon de tweede set met dezelfde opstelling. DVC wist met een alles of niets spel de Zevenhuizense dames te trakteren op een 6-1 achterstand. Er werd nu hard gewerkt en daardoor niet altijd met het beste volleybal werk om de achterstand te verkleinen. In deze set nam Demi van Es het spelverdelen over van Chiara Broek om andere aanvalspatronen te creëren. Ook kwam Sonja van Mil in de eindfase weer voor Rianne Hulst voor de passing in het veld. Jumbo ZVH kwam dicht bij setwinst, maar DVC kon met 25-23 deze set binnen halen.

In de derde set bleef Demi van Es en Sonja van Mil in het veld staan. Er was gelijk meer vertrouwen in de aanvalslijn en ook de passing werd verzorgder gespeeld. Daarmee kon er meer dreiging uitgevoerd worden op het midden. Er werd al snel een kleine voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en Jumbo ZVH pakte deze set met 22-25.

De Zevenhuizense dames bleven in de vierde set het ingeslagen pas vervolgen. Het publiek van DVC ging nog een keer achter hun team staan, maar ook de meegereisde supporters van Jumbo ZVH lieten zich niet onbetuigd en die steun kon goed gebruikt worden. Met een belangrijke blokkering van Vera Bruggeman en knap serverend werk van Finola Parkinson werd de set met 20-25 beslist.

Door dit resultaat komt Jumbo ZVH weer op een tweede plaats in de derde divisie te staan, maar heeft een groot aantal teams dicht achter hun.

Zaterdag spelen de dames thuis in Swanla om 16.15 uur tegen het derde team van US en zullen zij het weer lastig krijgen en kunnen de steun van het publiek weer goed gebruiken.