top of page

Zitvolleyballers ZVH laten goed spel zien in Sneek

Sneek, Op de eerste dag van februari speelden de zitvolleyballers van ZVH een verre uitwedstrijd in Sneek. Via de setstanden 25-21, 26-24, 13-25 en 25-22 werd met 3-1 de wedstrijd verloren, maar in het spel is een goede stijgende lijn te zien.

Een dag eerder oefende het zitvolleybalteam nog tegen het Nederlands Herenteam, dat in Zevenhuizen was voor een clinic aan de jeugd van ZVH. Met het slechte spel van een week eerder in het achterhoofd was ZVH vastberaden revanche op zichzelf te nemen. Met bijzonder goed spel werd er een set gepakt tegen het team van bondscoach Hans Mater.

Daags na dit oefentreffen wachtte v.a.s.F.D.S. in Sneek. ZVH begon met Tom Poortman, Daan van Egmond, Thomas de Vries, Karen Knip, Merijn Bruijne en Robert-Jelle Breunesse aan de wedstrijd. Coach Jaap Mensink had Tara van Es, die haar debuut maakte bij de zitvolleyballers, nog achter de hand. ZVH startte zoals het vrijdagavond geëindigd was en begon scherp aan de wedstrijd. De score ging gelijk op. Bij 11-13 nam F.D.S.-coach Aletta Slagter een time-out en bij 20-19 deed Jaap Mensink het zelfde. In de spannende slotfase maakte Tara van Es haar entree in het veld. Het team uit Sneek trok met 25-21 echter aan het langste eind.

De tweede set leek een kopie van de eerste. Al nam ZVH nu een 3-8 voorsprong, wat leidde tot een Friese time-out bij 5-11. Pas bij 15-15 was de score weer in evenwicht en vroeg ZVH om een overlegmoment van 30 seconden. Bij 24-23 werd ook de tweede time-out ingezet, maar de set zou toch met 26-24 in Sneek blijven. Het team uit Zevenhuizen speelde erg sterk maar wist zich in de slotfase van de set toch steeds niet te belonen.

De derde set begon Tara van Es op de plek van Daan van Egmond. ZVH nam vanaf het begin een voorsprong. Al snel stond er een stand van 10-16 op het bord. Bij ZVH lukte alles. Met hele mooie combinaties werden de aanvallers steeds goed in stelling gebracht. Zo pakte ZVH met 13-25 de derde set en beloonde zo zichzelf voor het goede spel.

Helaas kon dit trucje in de vierde set niet herhaald worden. Al snel keek ZVH tegen een 14-11 achterstand aan. Bij 17-12 werd de tweede time-out al ingezet. De Zevenhuizenaren maakten op de service van Tara van Es nog wel een flinke eindsprint en kwam terug tot 23-22. Toen kreeg F.D.S. de zaakjes net op tijd op orde en won met 25-22 de vierde set en dus de wedstrijd met 3-1.

Komende zaterdag staat de revanche gepland, wanneer v.a.s.F.D.S. om 14.15 op bezoek komt in Dorpshuis Swanla. De zitvolleyballers kunnen alle steun op de tribune goed gebruiken om het goede spel van de afgelopen week door te zetten.

De zitvolleyballers van ZVH zijn op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@zvhvolleybal.nl)

getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

bottom of page