top of page

Geen revanche voor RECO ZVH

Sliedrecht, woensdagavond speelden de heren van RECO ZVH in Sliedrecht tegen de nummer drie van de eredivisie Sliedrecht Sport. Werd hun eerste competitiewedstrijd in Zevenhuizen in vijf sets gewonnen door Sliedrecht Sport, was de insteek van de Zevenhuizense heren om daar zich te revancheren. Sliedrecht Sport heeft zich gedurende de competitie verbeterd en wist RECO ZVH onder druk te zetten en via de setstanden 25-18, 25-18 en 25-21 met 3-0 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet volledig beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers, vanwege knie problemen, Daarom werd begon de volgende basis opgesteld: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Ludrich Innocente en libero Mika Prins. De beide teams hielden elkaar in de begin fase goed in evenwicht, waarbij Sliedrecht telkens door hun sterke service een gat konden slaan.

RECO wist regelmatig dichterbij te komen, maar na 13-13 nam Sliedrecht het heft beter in handen en kon nu wel een aantal punten extra te scoren. Deze waren door de Zevenhuizense heren niet in te lopen en met 25-18 werd de set binnen gesleept door Sliedrecht. Ook de tweede set gaf eenzelfde beeld te zien. Coach Kristian van der Wel gebruikte zijn gehele selectie en kwamen Max Nieuwstad, Cain van Hal en Jan-Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen, om het tij te keren maar tot halverwege deze set bleven de beide ploegen bij elkaar in de buurt. Sliedrecht Sport verslapte niet en wisten telkens na een gelijke stand weer uit te lopen en kon meer punten scoren zodat met dezelfde cijfers 25-18 deze set werd afgesloten.

De derde set verliep wat gelijkmatiger en RECO kon met Ricardo Hofman aan de opslaglijn in de eindfase nog dichtbij komen, maar het gat was te groot en RECO moest toezien dat Sliedrecht Sport deze set met 25-21 winnend afsloot.

Coach Kristian van der Wel had gehoopt dat de stijgende lijn van de Zevenhuizense prestaties ook in Sliedrecht te zien zou zijn. Nu zullen de heren zaterdag in Doetinchem in de een na laatste competitie wedstrijd tegen Active Living Orion om 20.30 uur moeten aangrijpen om het goede gevoel weer terug te winnen.

Opstelling teams:

Sliedrecht Sport: Rick van der Sluis, Michael van Leeuwe (David Azantinlow), Yorick de Groot , Bart Yark , Wessel Anker , Gerard Baan , Mart de Groot(L)

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (Max Nieuwstad), Gianno Beij (Timothy Scheffers), Chris van Mullem , Ludrich Inocente , Ricardo Hofman (Cain van Hal ), Benjamin Parkinson (Jan-Jaap van Schuylenburg), Mika Prins (L)

bottom of page