top of page

Volle winst voor dames Jumbo ZVH

Zevenhuizen, in Swanla speelden de dames van Jumbo ZVH tegen het tweede team van Inter Rijswijk in een aantrekkelijke wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames de volle winst naar zich toe te trekken. Via de setstanden 25-16, 25-22, 25-19 en 25-9 werd de 4-0 overwinning een feit en kon Jumbo ZVH vijf punten toevoegen aan hun conto.

Trainer/coach René van Essen kon bij deze wedstrijd gebruikmaken van de geblesseerde Michelle van der Knaap-Bijl als assistent coach. De wedstrijd werd gestart met de volgende basis: Demi van Es, Rianna Hulst, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Loeki Sterkenburg en libero Jolien van Dam.

Inter Rijswijk begon sterk en wist met een hoge servicedruk de verdediging van Jumbo ZVH te ontregelen. de passing aan te passen kwam Jumbo ZVH weer in de wedstrijd en helemaal nadat Demi van Es met haar service de rollen wist om te draaien en Zevenhuizen een ruime voorsprong bezorgde. Deze set werd dn ook met 25-16 binnengehaald. De tweede set werd een spannend geheel en de beide teams wisten hun side-outs te winnen en daardoor bleef het gat klein in score. Het verzorgend spel aan Zevenhuizense kant zorgde ervoor dat ook deze set gewonnen werd, nu met 25-22.

In de derde set kwam Tara van Zijl voor Loeki Sterkenburg in het veld. Het niveau verschil tussen de beide teams bleef zichtbaar. Inter Rijswijk wist het Jumbo ZVH alleen lastig te maken met hun service.

Halverwege deze set kwam Finola Parkinson voor Vera Bruggeman binnen de lijnen en later kwam ook Sonja van Mil voor Rianne Hulst in het veld. Met overtuigend verdedigend werk van Jolien van Dam, had Inter moeite met scoren en wist Demi van Es haar aanvallers wel te bedienen. Wat zorgde dat de derde set met 25-19 gewonnen werd. In de vierde set stelde coach René van Essen, de volgende speelsters op: Marleen van Vliet, Finola Parkinson, Chiara Boek, Rianne Hulst, Mariëlle Gerritsen en Jolien van Dam. Je kon duidelijk zien dat Inter de strijd had opgegeven en daardoor wist Jumbo ZVH snel een grote voorsprong nemen. In deze set kwam Sonja van Mil weer voor Rianne Hulst in het veld, Met een verrassende aanval sloeg Marleen van Vliet het laatste punt binnen de lijnen en blijven de vijf punten in Zevenhuizen.

Voor Jumbo ZVH staat zaterdag 1 februari om 18.30 uur de wedstrijd tegen DVC in Driebruggen op het programma

bottom of page