top of page

RECO ZVH blokt Zaanstad af

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Tegenstander was de hekkensluiter van de eredivisie Zaanstad. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense heren voor de volle wint gaan. Dit deden de heren ook en wonnen via de setstanden 25-19, 25-20 en 25-22 met 3-0. Hiermee staat RECO ZVH vast op de vijfde plaats en spelen zij vanaf 22 februari mee in de kampioenspoule.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon met zijn bekende opstelling: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Ludrich Innocente en libero Mika Prins.

De heren van RECO ZVH startte furieus in de eerste set en had in Ludrich Innocente, die met zijn service de toon zette en RECO al snel aan een 4-1 voorsprong hielp. De Zevenhuizense heren bleven dit ingeslagen pad goed vervolgen en wist naast een sterke service ook een hecht blok neer te zetten, waarbij de midden blokkeerder Benjamin Parkinson kon scoren. Samen met Ricardo Hofman werd al snel de coach van Zaanstad gedwongen om bij 8-2 en 14-3 een time-out te nemen. Hierna stokte de aanval en kon Zaanstad met Mees Blom in de hoofdrol wat terug komen. Bij 15-9 wist coach Kristian van der Wel zijn ploeg weer op het juiste pad te krijgen en werd er weer punten gescoord met de blokkering n aanval. Bij 18-13 werd de dubbele wissel uitgevoerd, Max Nieuwstad en Timothy Scheffers kwam in het veld voor Bram Wiltenburg en Gianno Beij. De punten machine bleef doorgaan en bij22-17 werd de dubbele wissel teruggedraaid. RECO ZVH had te blijven twee setpoints nodig voordat

Chris van Mullem met zijn aanval de 25-19 op de borden kreeg. In de tweede set wist Zaanstad enigszins bij te blijven, maar de aanvallen van hen werden door Mika Prins goed verwerkt en kon RECO zelf sterk aanvallen. Het gat tussen de beide teams werd minimaal twee punten, doordat de beide teams hun side-outs wisten te winnen. RECO wist met hun hechtere blok in de set zes van de 25 punten te scoren. Ook nu hadden de Zevenhuizense heren twee setpoints nodig eer Ludrich Innocente de set afsloot met

Ook in de derde set wist RECO ZVH de spelers van Zaanstad onder druk te zetten. Naast een sterke service van Gianno Beij en zijn aanval nam Zaanstad bij 5-1 een time-out. Dit had geen effect en RECO ZVH bleef scoren. Coach Kristian van der Wel had nu de luxe om al zijn spelers te laten spelen. Bij 9-6 kwam Cain van Hal binnen de lijnen voor Ricardo Hofman, Zaanstad nam bij 11-6 hun tweede time-out dit had zorgde ervoor dat de opslag teruggehaald werd. Bij 14-9 kwam voor Benjamin Parkinson middenaanvaller Jan-Jaap van Schuylenburg in het veld. De score bleef op en neer gaan, bij 23-17 kwam Tom van Steenis voor Chris van Mullem binnen de lijnen, maar in de eindfase moest

coach Kristian van der Wel bij 23-20 een time-out nemen en dit had effect Jan-Jaap van Schuylenburg lag in zijn aanval zoveel venijn dat er bijna een deuk in de vloer werd geslagen. RECO ZVH kwam geen moment in problemen en zelfs Luca van Hal mocht als libero binnen de lijnen komen, waar hij achteraf niets te doen kreeg. Ludrich Innocente sloot deze set in stijl af met een sterk blok werd de set en wedstrijd afgesloten met 25-22.

Voor de heren van RECO ZVH staan er nog drie uitwedstrijden in de reguliere competitie. Woensdagavond spelen de heren om 19.30 uur in Sliedrecht tegen de nummer vier van de eredivisie, Sliedrecht Sport. Daarna zal op zaterdag 1 februari om 20.30 uur het in Doetinchem opgenomen worden tegen de nummer drie Active Living Orion. De reguliere competitie zal op 8 februari worden afgesloten in Apeldoorn om 20.00 uur tegen de koploper Draisma Dynamo

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (3)(Max Nieuwstad (4)), Gianno Beij (12) (Timothy Scheffers), Chris van Mullem (7) (Tom van Steenis), Ludrich Inocente (11), Ricardo Hofman(11) (Cain van Hal (1)), Benjamin Parkinson (5)(Jan-Jaap van Schuylenburg(1), Mika Prins (L) (Luca van Hal (L))

Zaanstad: Marijn van Gool (7), Guido Spooren(1), Lesley Kef (5), Railyson Esporza(4)(Robin Ottenhof (3)), Erwin Huinen (5)(Max van Straten), Mees Blom (14), Rueben Schoones (L)

bottom of page