top of page

RECO ZVH maakt het SAMEN Lycurgus lastig

Zevenhuizen, in de doordeweekse wedstrijd tegen SAMEN Lycurgus wisten de Zevenhuizense heren het de Groningers knap lastig te maken, maar hielden er net geen punt aan over. Lycurgus moest alle zeilen bijzetten maar won via de setstanden 26-24, 25-27, 22-25 en 17-25 met 3-1 deze wedstrijd.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de zieke Timothy Scheffers en startte met de volgende basis in het veld: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Ludrich Innocente en libero Mika Prins.

Vanaf het begin vloog RECO ZVH in de wedstrijd en wist met een sterke service, aanval en blokkering punten binnen te halen en zorgde ervoor dat Lycurgus bij 9-4 hun eerste time-out moest nemen. Hierna herstelde Lycurgus zich en kon naast een sterke aanval en een hecht blok langzaam maar zeker de stand gelijk trekken.

Bij 12-12 nam coach Kristian van der Wel een time-out om zijn ploeg weer de goede weg te wijzen. Aanvoerder Chris van Mullem zorgde dat de opslag terug kwam in Zevenhuizense handen en met een ontketende Ludrich Innocente die in de eindfase met zijn service, aanval en blokkering punten kon scoren en RECO ZVH op setpoint kwam. Toch was het nog niet over en pas het tweede setpoint kon ingewisseld worden en de set met 26-24 afgesloten kon worden. RECO ZVH wist inde tweede set hetzelfde spel te tonen en kon na 11-12 met Chris van Mullem in de aanval voorkomen met 16-13.Deze voorsprong kon RECO met Benjamin Parkinson uitgebouwd worden. Lycurgus moest al zijn wissels gebruiken om, terug te komen. In de eindfase wisten de Groningers gelijk te komen met hun service de druk op ZVH zetten en uiteindelijk met 25-27 deze set te winnen.

In de derde set begon RECO goed en wist met Gianno Beij in de aanval een lichte voorsprong te nemen. Lycurgus wist dat weer teniet doen en na een time-out, volgde bij 8-12 een spelerswissel, Cain van Hal kwam in het veld voor Ricardo Hofman. Zevenhuizen wist wat dichterbij komen en moest Lycurgus bij 14-16 een time-out te nemen, Bij ZVH was de blokkering niet hecht genoeg en kon Lycurgus via de blokkering scoren. De Zevenhuizense aanval kon niet de kracht vinden om langzij te komen en met 22-25 werd deze set ingepakt door Lycurgus. Ook in de vierde set konden de Zevenhuizense heren lang bijblijven. Bij 7-8 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Gianno Beij. RECO ZVH wist tot 14-14 bijkomen en daarna namen de Groningers het heft in handen en kon met 17-25 de strijd beslissen.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (2), Gianno Beij (15) (Max Nieuwstad (2)), Chris van Mullem (9), Ludrich Inocente (17), Ricardo Hofman(4) (Cain van Hal (3)), Benjamin Parkinson (10), Mika Prins (L)

SAMEN Lycurgus: Collin Mahan (25), Geoffrey van Gent (12), Hossein Ghanbari (8), Stijn Held (Sam Gortzak), Mitch Perinar (6), Bennie Tuinstra (17), Erik van der Schaaf (3), Steven Ottevanger (L)

bottom of page