top of page

Dames Jumbo ZVH laten onnodig punten liggen

IJsselstein, de dames van Jumbo ZVH speelden in IJsselstein tegen Departyshop.nl VIVES, in de eerste wedstrijd wisten de dames in eigen huis met 4-0 van hen te winnen. Maar met een incomplete selectie wisten de Zevenhuizense dames niet evenaren en moesten toezien dat VIVES in eigen huis deze wedstrijd in vijf sets wist te beslissen. Via de setstanden 25-19, 21-25, 14-25, 25-16 en 15-9 werd het 3-2.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over de geblesseerde Michelle van der Knaap-Bijl en de zieke Chiara Broek. Ook Sonja van Mil en Demi van Es waren niet honderd procent fit. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Rianna Hulst, Mariëlle Gerritsen, Finola Parkinson, Tara van Zijl, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames begonnen te voorzichtig aan de set en wisten de gastdames niet onder druk te zetten met hun service. VIVES wist wel druk uit te oefenen en zorgde dat coach René van Essen al snel bij 9-4 een time-out moest nemen. Jumbo ZVH wist niet in hun spel te komen en had vrij spel. Bij 18-8 volgde al de tweede time-out. Hierna wist met Finola Parkinson aan de opslag wat meer in hun spel te komen. Bij 19-12 kwam Marleen van Vliet in het veld voor Tara van Zijl voor de service, dit had geen effect en er werd weer teruggewisseld. In de eindfase wist Jumbo ZVH beter in hun spel te komen, maar de achterstand was te groot en met 25-19 ging deze set naar VIVES. Coach René van Essen bracht met Marleen van Vliet en Sonja van Mil ervaring en rust binnen het team van Jumbo ZVH. Ook kon nu VIVES meer onder druk gezet worden wat zorgde dat Jumbo ZVH aan de goede kant van de score bleef. Bij 10-14 nam coach van VIVES een time-out, maar ZVH bleef op de ingeslagen weg door gaan. Toch kon op het einde VIVES nog dichtbij komen en wist coach René van Essen bij 20-23 zijn team weer bij de les te krijgen en werd deze set met 21-25 gewonnen.

In de derde de Zevenhuizense dames er nog een schepje bovenop en konden met hun sterke service snel uitlopen en bij 6-17 kwam Finola Parkinson weer in het veld voor Sonja van Mil. De Jumbo machine bleef doorgaan en met 14-25 werd de set binnen gehaald. In de vierde set kon ZVH hun spel tot 7-11 vasthouden, maar na een time-out van VIVES kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd en wist ZVH onder druk te zetten en bij 13-11 moest coach René van Essen en time-out nemen. Dit had geen effect en bij 17-11 kwam Finola Parkinson voor, niet fitte, Sonja van Mil in het veld. Dit bracht niet de ommekeer en met 25-16 kon VIVES op gelijke hoogte komen. In de vijfde set was de energie bij de Zevenhuizense dames volledig weg en kon VIVES deze set met 15-9 winnend afsluiten.

Voor Jumbo ZVH staat zaterdag 25 januari om 16.15 uur de wedstrijd tegen Inter Rijswijk 2 in het sportcentrum Swanla op het programma.

bottom of page